avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto.Vatamare corporala grava. Spitalizare 6 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto.Vatamare corporala grava. Spitalizare 6 luni in coma+1 an

Unchiul meu a suferit un accident rutier. Din cercetari a rezultat culpa exclusiva a inculpatului care este trimis in judecata pentru vatamare corporala grava din culpa.
Nr de zile de ingrijiri medicale 75-80 zile. cu punerea in primejdie a vietii. Aceasta s-a stabilit in urma unei expertize facute doar pe acte deoarece unchiul meu era in spital. Acum se face o noua expertiza iar numarul de zile va creste mult deoarece unchiul a stat 6 luni in coma dupa care aproximativ 1 an prin spital. A ramas si cu sechele.

Intrebarea este: Cam ce daune materiale si morale ar trebui sa ceara? Ar trebui sa ceara si pentru faptul ca are un copil in intretinere si ca si-a pierut serviciul stand f mult prin spitale?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:19, 23 Septembrie 2010
daune materiale care sa acopere cheltuielile de spitalizare precum si eventuale cheltuieli cu recuperarea medicala, concediu medical; si daune morale deoarece si-a pierdut locul de munca si a ramas cu sechele, daunele morale sunt greu de cuantificat dvs puteti cere oricat vi se pare rezonabil dar ramane la decizia instantei cat vi se va acorda. Va sfatuiesc sa va angajati un avocat
Accidentul respectiv face obiectul unui dosar penal in care unchiul dv. se va constitui parte civila si va emite pretentii pt. despagubiri. Este bine sa-si angajeze si un avocat care sa-l sfatuiasca ce sa faca si cat sa ceara pt a obtine cat mai mult cu putinta de la asigurator. Suma va fi stabilita de instanta.
Cuantumul sumei pe care il poate cere ramine la latitudinea dinsului. Trebuie luate in calcul costurile ocazionate de spitalizare, tratamente, etc.; orice document, factura, chitanta este de ajutor. Bineinteles ca, pentru justificarea sumei pe care o va solicita, poate invoca si faptul ca are un minor in intretinere si datorita accidentarii suferite si-a pierdut locul de munca.
Se stabilesc daunele morale, care sa fie suficiente si în masura sa ofere o satisfactie echitabila, proportionala suferintelor fizice si psihice la care a fost supus.
Daune materiale vor trebui sa acopere cheltuielile de spitalizare si eventuale cheltuieli cu recuperarea medicala, concediu medical, dar numai in baza unor documente justificative.
Succes!
Pana la urma tot in instanta ajungeti si aveti nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident. Myyrrella Myyrrella Tatal meu a avut un accident de masina,politia stabilind vina celuilalt conducator.In ziua accidentului nu a fost cu salvarea la spital ,simtindu se aparent ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Daune materiale unguru92 unguru92 buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe ... (vezi toată discuția)