Buna ziua,
In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ruptura totala de ligament incrucisat anterior (rezolvata prin ligamentoplastie). Deja am acumulat 100 zile de concediu medical si inca sunt in recuperare. Care este suma pe care o pot cere (si mi se va acorda, desigur) ca daune morale? Si rezolvarea cazului in cit timp se va face? Un an, doi? Deja a trecut o jumatate de an si acum astept efectuarea expertizei tehnice a masinii care m-a accidentat, expertiza pe care am platit-o in ideea de a se face cit mai repede (politistul m-a sfatuit sa procedez asa, numai ca au trecut 3 luni de cind am platit-o si... nimic!).
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc amandurora pentru raspuns. Intr-adevar, Gigi, si eu vazusem pe net ca dureaza 3-4 ani cazurile de genul asta. La fel am facut si eu, am platit la politie ca sa se faca expertiza aia mai repede si chiar s-a finalizat destul de repede (accidentul s-a petrecut pe 25.03.2010). In cazul tau... probabil ca inculpatul e vreun pui de stab sau cine stie ce mahar o fi si cauta sa taraganeze procesul cat poate de mult. La tine absolut NIMIC nu-ti poate reda viata de dinainte si imi pare asa de rau pentru fiecare dintre noi care trebuie sa suferim din cauza unor dobitoci pe care ii doare undeva de raul pricinuit altora!
Olimpia, daca judecatoarea ar fi obligat inculpata sa acopere cheltuielile de judecata,ar fo fost ok, dar eu nu inteleg de ce considera neintemeiata cererea mea. Astazi ma duc la avocat sa vad ce spune si am in cap sa fac recurs, dar cum am mai spus, mi-e teama ca nu mi se va mai acorda nimic si pierd iar banii dati. Am de ales: ori risc si merg mai departe, ori stau in „banca” mea si ma multumesc cu putinul dat.
Doamna CMirela, exercitati-va toate caile de atac, este dreptul dvs si mai mult decat atat nu aveti ce sa pierdeti, poate chiar castigati si vi se vor acoperi si cheltuielile de judecata.
In calea dvs. de atac , nu "vi se poate viata mai amara". , adica nu puteti sa beneficiati de o hotarare judecatoreasca , prin care sa vi se micsoreze cuantumul daunelor admise initial de instanta de judecata.
Deci si eu , ca si distinsa d-ra. O Ilie , opinez pentru a va exercita calea legala de atac
Numai daca si celalalte parti din proces ar exercita calea legala de atac se mai poate discuta , despre cuantumul daunelor , in situatia in care instanta va aprecia ca legale si temeinicie motivatiile acestora.
Sumele la care va referiti , nu pot fi dovedite niciodata cu probe , deci hotararea la care va referiti este corecta , cel putin din aparenta celor aratate chiar de dvs
Omor din culpa
nickbrasov1977
Am avut un accident in data de 15.01.2011,in jud Mures.A venit o masina din fata si a intrat direct in mine fara sa pot sa fac ceva,in urma accidentului fetita ... (vezi toată discuția)