avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete la ordin refuzate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete la ordin refuzate

Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:23, 4 August 2009
Salut
Am si eu nevoie un sfat
Am primit 2 BO de la un client in val de 30.000 de ron total
Cele 2 BO au contul gresit
Le-am dus la banca si logic mi le-a refuzat iar clientul nu vrea sa imi dea altele pe motiv ca nu are banii
Mentionez ca marfa a ridicato cineva de la curier,si factura e semnta de curier iar contract nu avem

Se pot duce Bo la un executor?

Multumesc
ART. 215
Înşelăciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Se poate incerca o plangere la Politie pt. inselaciune, in fond emitentul B.O a efectuat o manopera frauduloasa, completarea gresita, intentionata, a celor 2 B.O, in scopul obtinerii pt. sine a unui folos material injust.
La executor nu are rost sa mergeti, B.O nu sunt refuzate de banca pt. lipsa disponibil, ci pt. completare eronata, care este considerat incident tehnic. In baza unui astfel de incident Instanta nu va dispune investirea lor cu formula executorie , pt. a fi puse in executare deoarece nu a fost constatat un refuz de plata din partea emitentului B.O. pt. lipsa disponibil.
Daca se dispune neinceperea urmaririi penale, aveti si varianta somatiei de plata sau a insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)