avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi inspector de mediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi inspector de mediu

Mi s-a propus a fi inspector de mediu
Am absolvit facultatea de management marketing dar nu am cursul de inspector de mediu,intrebarea mea este daca pot fi fara curs,si daca trebuie curs, care sunt reglementarile in acest domeniu
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 14:06, 22 Septembrie 2010
Obligatia unui inspector pentru protectia mediului este aceea de a monitoriza starea mediului si de a gasi modalitati de îmbunatatire a acesteia.

sa monitorizeze starea si dezvoltarea mediului înconjurator în anumite locatii - sa stabileasca si sa organizeze protectia mediului înconjurator - sa se asigure ca reglementarile de protectie a mediului si a resurselor naturale sunt respectate - sa faca inspectii pe teren si sa emita documentatia corespunzatoare acolo unde este necesar - sa supravegheze companiile cu privire la impactul negativ al acestora asupra mediului înconjurator - sa sugereze solutiile posibile la problemele de mediu, impunând amenzi si chiar informând organele de politie - sa puna la dispozitia companiilor informatii despre limitele pe care acestea trebuie sa le respecte cu privire la protectia mediul înconjurator - sa faca inspectii si sa monitorizeze starea mediului, el însusi sau sa angajeze firme specializate pentru aceste sarcini - sa întocmeasca liniile directoare pentru protectia si folosirea mediului înconjurator - sa impuna respectarea intereselor de protectie a mediului în folosirea terenului si în procedurile de planificare, si acolo unde au loc interventii importante ale omului asupra mediului si asupra anumitor peisaje - sa administreze zonele declarate protejate, parcurile naturale si pesterile - sa corespondeze si sa negocieze cu diferite institutii si firme, înregistrând documentele necesare si sa îndeplineasca si alte obligatii administrative.

trebuie sa fi terminat o universitate sau facultate cu specializarea în protectia mediului sau orice alta forma de învatamânt superior similara sau o scoala secundara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil mediu Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, Am terminat master \"Gestiunea mediului si resurselor naturale\" Ca sa lucrez ca si cadru intern ca responsabil mediu, mai am nevoie de cursuri ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei....in mod fortat ceraselaco ceraselaco Buna ziua, Lucrez intr-o institutie bugetara de 19 ani. Sunt inspector de specialitate SSM si am prin cumul protectia mediului intr- unitate cu 300 de ... (vezi toată discuția)
Inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca GeorgiiA GeorgiiA Buna ziua ! As vrea sa stiu daca fac cursul de 80h pentru calificarea Inspector SSM , dupa primirea certificatului de absolvire, acesta este valabil toata ... (vezi toată discuția)