avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general salariu contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

salariu contabil

domnul care ofera 200-300 mii lei uita ca probabil suma asta nu-i ajunge cand da o fuga in timpul programului la o intalnire importanta ( a se citi la o bere ca e stresat rau si trebuie sa se remonteze ) , ii sugerez sa renunte la o astfel de intalnire importanta si sa-si intocmeasca singur toate delcaratiile , asa isi face si o reducere importanta si are si garantia ca si-a intocmit foarte bine situatiile , si asa contabilii astia nu sunt buni decat sa puna piedici afacerilor patronilor ...
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 12 Septembrie 2004
Am o situatie asemanatoare o 'cunostinta' ne tine contabilitatea 'ieftin' dupa parerea lui. Pentru 1 milion de lei
- face si depune el tot ce trebuie pe discheta
- intocmeste statul de plata pt. singurul angajat (din program)(la stampilat si depus statul de plata merg eu)
- face dosarul lunar (cu toate actele ce sunt necesare).

- face bilantul contabil, pe care semnez eu
- el nu semneaza nimic, balanta e semnata de o cunostiinta de al lui care are firma de contabilitate pe care platesc separat

- registru casa, nota de receptie intocmesc eu, la sfarsitul lunii ii dau actele pregatite
- ordinele de plata le scriu si depun eu
- daca intreb ceva nu stie raspunsul imediat , trebuie sa intrebe prima data pe colegi

Astfel eu platesc din buzunar lunar 1 milion de lei, contabilul nu ia nici o responsabilitate a supra muncii lui, si mai platesc si firma autorizata de 2 ori pe an pentru balanta.
Dupa parerea mea e scump mai ales fiind si o cunostiinta.
Asi mai adauga la mesajul anterior ca firma are in jur de 7-9 facturi lunar (cheltuieli) functioneza de 3 luni si inca nu a incasat bani. Cu cele 7-9 facturi pregatite nu lucreaza mai mult de 4-5 ore lunar.
Un contabil tine evidenta pt.mai multe firme ,deci pt. o firma cu o singura angajata si fara activitate ajunge 300-400 mii lei.Nu face drumuri separat pt. fiecare firma,iar programele sunt usoare de folosit ( intr-o ora /luna termina cu aceasta firma)
e bine si un milion, dar mai bine 30 euro, ca sa fie toata lumea multumita,cat despre profit, asta nu ne intereseaza pe noi contabilii,pentru ca nu-l impartim cu patronii, depinde cate acte ai de "lins"
auzi, 30 euro... de ce nu 100, ca sa fie rotund... sau 200, ca oricum nu sunt banii lui... insa, intrebarea este daca tot face statul demersuri pentru a stopa munca la negru, ilegalitatile financiare, si alte chestii, de trebuie patronul sa plateasca de 2x impozit pe aceasta suma (odata cand il plateste pe contabil, ca nu-l poate plati din firma, daca totul e la negru, ci din alte venituri care i-au fost DEJA impozitate, si apoi, ca sa-si recupereze "pierderea" cand scoate bani sub forma de profit). Si de ce sa nu plateasca si nenea contabil impozit, si sa-si asume raspunderea pentru ceea ce face? oricum, la banii aia, mai bine mai pui 20 eu si lucrezi cu o firma, care stie ce face, te anunta de modificari, te factureaza, si in plus, iti raspunde in momentul in care ai nevoie de raspuns, nu peste 3 zile.
De asta ce spuneti dlor si dlor contabili?

Alte discuții în legătură

Desfacerea cartii de munca cu litera " i " bassu86 bassu86 Am si eu o problema. Prietena mea lucreaza la un magazin cu articole de imbracaminte. Magazinul se afla in complezul Orizont 3000 ( Brasov) iar depozitul se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu salarul windwolf35 windwolf35 unii sunt de parere ca este legal iar altii nu sa se acorde avans salar pe dispozitie de plata de la casierie...parerea ca este legal o are si un jurist de la ... (vezi toată discuția)
Nu mi se platesc orele de noapte!! ktoni2009 ktoni2009 buna. daca cineva poate sa imi raspunda la niste intrebarii???sunt agent de paza la un patron in tg-mures lucrez numai de noapte de la ... (vezi toată discuția)