avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... precontract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

precontract vanzare cumparare imobil

am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta;
intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract /antecontrat la
un notar , prin care sa dau avans 2000 eur vanzatorului +comisionul agentiei;
cat de riscant este sa fac asta, in situatia in care nu au cadastru si intabularea inca si nu pot sa stiu daca sunt probleme cu actele;
pe de o parte agentia imobiliara nu vrea sa astepte pana ies actele pt ca sunt grabiti sa faca acest precontract;
de de alta parte , daca nu fac precontratul si nu le dau avansul e posibil sa pierd acest imobil ;
ce ma sfatuiti??
multumesc,
Cel mai recent răspuns: si_monee , utilizator 13:59, 21 Iulie 2012
da este trecut si suma in precontract care ar urma platita chiar maine la un notar ales de client.
precontractul nu a fost facut la notar.
Multumesc pt reply si informatii
Pai, daca va da banii maine e posibil sa nu fie probleme.Chiar daca nu a fost trecut un termen se poate incheia actul de vanzare-cumparare si maine.
Sa numarati banii daca vine cu cash si sa mai luati o persoana de incredere cu dvs.Adica sa nu fiti singura.
Notarul nu sta sa vada ca primiti banii si nici sa ii numarati.
Vedeti ca daca va pacaleste cu banii si ati semnat actul nu mai aveti ce sa faceti ulterior.Deci, atentie maxima.
Poate ca nu ar strica sa va luati un avocat chiar din Oradea in cazul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pt promtitudine.Da am luat un avocat cu mine + iam zis la client ca nu accept nici un act pt semnare pana nu imi vireaza banii intrun cont.Cand a sosit banni in contul meu semnez ce doreste.Intrun final sa amanat pe maine,din cauza unor probleme din partea mea legat de acte.Sau voi numara banii la o banca si se va stampila plicul iar la notar am sal cer inainte plicul stampilat si apoi semnez ,evident cu avocata de fata.Oricum timpul joaca pe mana mea.

Multumesc pt sfaturi.
Buna,

Am vazut aici postate niste forme de antecontract.
Intrebarea este: Care este puterea lor in instanta (la nevoie) daca acestea sunt semnate doar de cele doua parti si fara a fi facute in prezenta unui notar sau a fi autentificate de un notar.

Multumnesc Anticipat.
daca sunt recunoscute de ambele parti, actele sub semnatura privata au putere de act autentic. Daca nu, nu inseamna ca sunt mai putin valabile, ci doar ca una din parti poate contesta faptul ca si-a dat consimtamantul asupra anumitor aspecte din act. Daca actul e semnat pe fiecare pagina, slabe sanse de succes. O solutie si mai buna ar fi cea intermediara: darea certa pe act, care poate fi facuta de avocat sau de notar, insa se poate intampla si prin alte evenimente ca efect secundar. De exemplu daca faceti antecontract pe un apartament intabulat, pasul logic e sa notati promisiunea de vanzare in cartea funciara, ceea ce face ca antecontractul sa dobandeasca data certa.

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare apartament nou dia_styl dia_styl Buna ziua tuturor, Am o problema legata de achizitionarea unui apartament nou: In luna mai 2008 am gasit un apartament nou in Alba Iulia la pretul de ... (vezi toată discuția)