Buna ziua, numele meu este Zaharia Constantin si ma confrunt cu urmatoarea problema......De curand am depus dosarul de somaj la agentia de somaj locala, cand am fost chemat pentru a semna dosarul de somaj am primit o veste relativ ciudata, in urma cu 3 ani am mai avut somaj iar atunci eram si in anul 2 de facultate, printre multele foi pe care le-am semnat am vazut dosarul vechi si am semnat si o declaratie prin care se stipula ca nu sunt incadrat in nici o forma de invatamant. OK, recunosc am facut fals in acte, dar stau si eu si ma intreb......oare dupa 3 ani de zile nu se prescrie orice fapta de genu asta?Va rog dati-mi si me un semn de viata ca sa stiu ce-i de facut ca m-au pus la plata acuma si is vre-o 8 milioane.......va rog ajutati-ma.......
Dumneavoastra nu specificati daca in urma cu 3 ani ati beneficiat de somaj in urma incetarii unui contract de munca. Daca ati fost incadrat in munca, iar somajul a intervenit ca urmare a incetarii contractului individual de munca, era dreptul dumneavoastra sa beneficiati de somaj, chiar daca intre timp ati urmat si cursurile unei facultati.
da, am beneficiat de somaj in urma incetari unei activitati din cadrul munci.......iar ii acelasi timp eram si la facultate, preciez ca facultatea era particulara.
In acest caz, nu trebuie sa dati nici un ban inapoi, chiar daca ati dat acea declaratie. Dumneavoastra ai beneficiat de somaj in urma incetarii contractului individual de munca ( puteti demonstra asta cu inscrierile din carnetul de munca); faptul ca erati student nu are relevanta, era dreptul dumneavoastra sa primiti somajul. Aveti aceleasi drepturi ca orice alt salariat cu carte de munca.
Daca nu ati fi avut dreptul la indemnizatia de somaj, nu vi s-ar fi aprobat dosarul acum 3 ani.
Mergeti la cei de la agentia de somaj si cereti sa va dea cadrul legal in care scrie ca angajatii cu carte de munca a caror contract individual de munca s-a incheiat nu beneficiaza de indemnizatia de somaj pentru ca urmeaza cursurile unei facultati. Dupa cum am mai spus, dumneavoastra ati beneficiat de somaj in urma incetarii contractului individual de munca, iar in acest caz nu trebuie sa dati nici un ban inapoi.