avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare federatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare federatie sportiva

Buna ziua!

Cunosc pe cineva care ar dori sa infiinteze o federatie a unui stil de arte martiale. Problema este ca Federatia Romana de Arte Martiale de Contact(FRAMC) detine intr-unul din departamentele sale o ramura de sport cu stilul acesta. Mentionez faptul ca, pana in prezent, FRAMC nu are nici un fel de activitate in legatura cu stilul respectiv. As dori sa stiu daca se poate infiinta aceasta federatie fara acordul celor de la FRAMC si daca nu, ce este de facut?

Va multumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: allonzo , utilizator 14:01, 15 Octombrie 2010
Va raspund din experienta practica proprie, insa mentionez ca nu sunt avocat/jurist de profestie.

Confruntandu-ma cu o situatie oarecum similara, am studiat si ras-studiat Legea 69/2000 si OG 26/2000. Am avut si cateva intalniri la Minister (actual ANST) pe tema infiintarii unei Federatii Sportive Nationale.

In mare, pasii incep cu recunoasterea in Romania a respectivei ramuri ca sport distinct. Pentru asta trebuie depus un dosar la Minister in care sa se fundamenteze necesitatea definirii respectivei ramuri ca sport (regulament, particularitati, practicanti, statut la nivel international etc) urmata de 3 inspectii ale Minsterului la demonstratii.
In principiu, daca ramura exista deja dar intr-o alta Federatie, cu care intuiesc ca nu aveti o colaborare prea buna si care nu ar fi dispusa sa va "cedeze" respectiva ramura, nu prea aveti ce sa faceti. Asta pentru ca deja sportul respectiv a fost recunoscut si a fost repartizat intr-o anume federatie.

Totusi, asa cum exista federatii separate pentru snooker si pentru biliard, sau alte (vreo) 7 federatii de arte martiale, ma gandesc ca ati putea incerca "desprinderea" de FRAMC. Va recomand o audienta la ANST, la directia care se ocupa de aceste probleme. Cand am apelat la ei, am gasit atat deschidere pentru dialog cat si informatii utile.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare alta federatie sportiva vioreltkd vioreltkd [b]SUBIECTUL :[b]Infiinatre federatie sportiva pe ramura de sport[/b]. In tara exista deja una, dar la nivel international exista 3 federatii ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)
Cum infiintez o federatie sportiva nationala? Roberttaffa Roberttaffa As dori sa infiintez o federatie sportiva nationala . Care sunt etapele legale pe care trebuie sa le parcurg la de 0 pana la a functiona legal ca si ... (vezi toată discuția)