avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale MUTARE SEDIU FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

MUTARE SEDIU FIRMA

Buna ziua!

Supun atentiei dvs. un nou subiect cu speranta ca voi primi rasp. prompte si competente ca si pana acum( in leg. cu alte probleme) si cu aceasta ocazie tin sa va multumesc.

E vorba de o agentie de turism care se va muta in chierie in alt spatiu.
Ce acte trebuie facute si refacute pt. a putea functiona in deplina legalitate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: talossmn , utilizator 12:14, 3 Noiembrie 2010
Daca societatea respectiva isi avea stabilit sediul social in spatiul in care a desfasurat pana acum activitate si doreste sa se mute in alta parte, prin incetarea contractului de inchiriere a spatiului initial, va aparea la registru cu sediu expirat;:( astfel, trebuie sa faca demersurile necesare la ORC in vederea schimbarii sediului social ( se depune dosar cu hotarare AGA, actul de inchiriere al noului spatiu + CF, act constitutiv actualizat +taxe).
Daca sediul social este inalta parte decat fostul spatiu inchiriat, pentru a putea desfasura activitati in alt spatiu, trebuie declarat punct de lucru ( aceeasi procedura la ORC).:D

Avind in vedere ca sediul este element de identificare a firmei, este necesara o modificare a actului constitutiv. Modificarea se comunica Registrului Comertului din zona unde se afla noul sediu. In acest sens este necesara si o hotarare a consiliului de administratie si AGA firmei, precum si actul de inchiriere a spatiului care devine noul sediu al firmei. Sunt necesare si declaratiile corespunzatoare la finantele publice (inclusiv locale, daca pe sediul firmei veti achizitiona si un imobil/ teren cladire, ceea ce inteleg ca nu este cazul cu sediul propriu-zis).
Trebuie sa aveti in vedere ca nici activitatea nu poate fi inceputa efectiv la noul sediu inainte de obtinerea autorizatiilor cerute de lege (pompieri, sanatate,mediu etc.). Chiar si pentru acele situatii in care autorizatia nu este necesara, autoritatea competenta va emite un aviz prin care specifica faptul ca autorizatia nu este necesara in acest stadiu si pentru tipul dvs. de activitate. Nu uitati si declaratiile necesar a fi facute la ITM pentru lucratorii ce isi vor desfasura activitatea la noul sediu.
Succes
Pentru desfasurarea acestui tip de activitate aveti nevoie de licenta de turism emisa de MInisterul Turismului.

In functie de tipul de agentie (agenţie de turism touroperatoare sau agenţie de turism detailistă), pentru obtinerea acestei licente se cer a fi indeplinite mai multe conditii printre care si cu privire la spatiul in care aceasta urmeaza sa-si desfasoare activitatea (suprafata etc - nu imi amintesc exact care sunt).

In concluzie, inainte de a semna contractul de inchiriere trebuie sa vedeti daca acesta indeplineste aceste conditii pentru a putea schimba licenta de turism.

Din cate imi amintesc, pentru schimbarea licentei nu se plateste nicio taxa.

In ceea ce priveste actele necesare pentru depunerea dosarului la ORC, trebuie sa specificati daca este vorba de sediul social sau de punctul de lucru.

Reveniti cu mai multe detalii referitor la felul agentie si spatiu.
Este vorba de un punct de lucru al unei agentii touroperatoare.
Trebuie sa merg si la primarie ca sa obtin aviz de functionare , sa mi se aprobe orarul de functionare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)
Modificari societate inspectorhr inspectorhr ]Doresc sa stiu urmatoarele: 1-cat costa si ce documente imi trebuiesc pentru cesionarea partilor sociale la un SRL,unde dintre cei doi asociati existenti va ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu firma sebilika sebilika Buna ziua,vreau sa mut sediul firmei la mine acasa intr-un bloc si nu stiu ce acte am nevoie,cam cat dureaza si cat costa. Va multumesc si va doresc o zi ... (vezi toată discuția)