avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie electronica-ce se intampla dupa 1-a runda?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie electronica-ce se intampla dupa 1-a runda?

Buna ziua.Am o intrebare la care nu reusesc sa gasesc nici un raspuns in lege.Dupa prima runda de licitatie electronica,cel ce are pretul cel mai scazut castiga?Sau autoritatea contractanta are dreptul ca la orice deschidere de oferte sa ceara clarificari in ceea ce priveste noul pret si in functie de aceasta sa decida cui ii este atribuit contractul?participam acum la o licitatie electronica,a fost o procedura offline,cu oferte depuse in plicuri inchise,s-au deschis,a durat cam o luna de zile sa stabileasca cine are oferta conforma si se califica pentru faza finala de licitatie electronica.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:46, 23 Septembrie 2010
Daca autoritatea a prevazut o singura runda, castiga cel cu pretul cel mai mic, daca, criteriul de evaluare este "pretul cel mai scazut". Autoritatea ii poate cere clarificari doar daca pretul ofertat este mai mic de 85% din valoarea estimata.(art. 36-1/HG925) In rest nu, ptr. ca oferta este deja declarata admisibila(art.165alin2/OUG34).

Daca a prevazut mai multe runde, autoritatea poate decide finalizarea dupa prima runda doar daca nu s-au introdus valori noi si a prevazut acest lucru cand a lansat invitatia electronica. (art,41alin2/HG1660)

In orice situatie, dupa finalizarea LE autoritatea are obligatia de desemna castigatorul si a informa toti participantii referitor la rezultat.(art,206/OUG34)
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
vlad nicolae, moderator
Pretul initial a fost sub 85 %.Au cerut clarificari si in urma acestora ,oferta a fost declarata conforma si admisa pentru faza finala de licitatie electronica(1 singura runda).Ma interesa acum pentru ca va fi faza finala de LE unde automat pretul va fi mai mic decat cel initial,ar mai putea cere clarificari?
Pot cere clarificari, pentru a justifica noua diferenta, in cazul in care acesta reduce pretul. Exista si posibilitatea de a nu introduce valori noi. Atunci i se va lua in calcul oferta initiala .(art.44alin2/HG1660)si nu i se vor cere clarificari noi.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie electronica in seap Grigore Carmen Grigore Carmen Ce se intampla daca, in cazul unei licitatii electronice in SEAP, doua firme oferteaza acelasi pret ca fiind cel mai scazut? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Faza finala electronica la licitatie offline cf72a cf72a Faza finala electronica la licitatie offline - 1 runda in 24 de ore. - de cate ori isi poate imbunatati un ofertant pretul ? - autoritatea contractanta poate ... (vezi toată discuția)
Faza finala de licitatie electronica monyy33 monyy33 O ac organizeaza o procedura ca faza finala de licitatie electronica cu o singura runda, unde participa 2 ofertanti.La sf rundei oferta x este clasata pe ... (vezi toată discuția)