anyme a scris:
Trebuie,mai intai dv.,si apoi cel care a deschis topicul,sa inteleaga ca nici o firma nu se apuca sa se lege la o teava de gaze daca nu are semnaturile proprietarilor respectivi.
Nu e chiar cum spuneti dumneavoastra. Vedeti si topicul
www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar si logic, nu aveti dreptate. Daca dumneavoastra ca proprietar de teava nu vreti sa semnati racordarea unui nou proprietar, cum credeti ca se poate solutiona problema ? Ori merge la eon cu declaratia de care am amintit mai sus ori cu o hotarare judecatoreasca. Si nu mai are nevoie de semnatura dumneavoastra.
SI legea spune clar :
Art. 85, alin. 1 litera g din Legea 351/2004, legea gazelor, da dreptul institutiei de gaze, sa dea acordul unor noi solicitanti, cu respectarea uneia dintre aceste 2 conditii:
1. prezentarea acceptului proprietarului si
2. prezentarea acordului solicitantului, privind despagubirea proprietarului, acordul solicitantului se prezuma cand acesta consimte in scris prin act autentic sa il despagubeasca pe proprietar pentru partea ce ii revine din investitia facuta.
Acea declaratie notariala este apa de ploaie,pentru ca cel care merge la notar neavand contractul in mana nu stie de fapt cat a costat instalarea acelei tevi initial,deci nu poate estima cat are de plata.
Nu intereseaza nici pe notar nici pe firma executoare cat are de plata cel ce se racordeaza. Acesta isi ia angajamentul prin declaratia data ca va plati cat trebuie sa plateasca. Care-i problema? Interesati de quantumul contributiei sunt proprietarii tevii si cel ce se racordeaza.