avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii nefondate........
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii nefondate........

Ce sanse sunt ca o factura neaccepatata la plata prin nesemnare( tin sa precizez ca sunt persoana fizica si ca factura respectiva a fost intocmita fara acordul si recunoasterea mea) sa fie considerata de instanta ca fiind valida?in acceptiunea dreptului comercial factura trebuie sa fie sa fie semnata si stampilata( in cazul persoanei juridice, nu?)Acum am fost data in judecata ptr a plati 2 ff pe care nu le_am acceptat si pe care nu mi le insusesc, deoarece nu mi-am insusit bunurile respective, iar a doua ff nu stiu ce bunuri contine.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:34, 27 Septembrie 2010
Multumesc frumos!Spuneti-mi va rog, trebuie sa invoc o exceptie in redactarea acestei intampinari?Cer anularea actiunii ca fiind nefondata si invoc art 1088 parca din cc?multumesc inca o data....eu nu am avocat si o sa ma reprezint singura....sper ca ce am invatat in facultate o sa ma ajute......:D
Pe cale de exceptie,invocati lipsa calitatii dvs.procesual pasive,deoarece nu dvs sunteti cea care ati emis aceste facturi,avand in vedere ca nu aveati cum sa o faceti,deoarece nu mai activati in acea firma la data emiterii lor.Solicitati in probatoriu instantei sa procedeze la compararea de scripte-sa compare scrisuldvs.cu cel de pe facturi.In acelasi timp va puteti adresa politiei cu plangere penala pt comiterea infractiunilor de fals si uz de fals.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Nu eu am emis facturile, mi-au fost emise in mod abuziv, ca eu fiind cumparator.Din acest motiv pot sa ma adresez cu o plangere pe 190cp asupra persoanei care le-a intocmit?
Doamna,cu tot respectul,nu puteti sa va adresati cu plangere pentru art.190 cod penal.Acesta se refera la sclavie....Poate va referiti la art.290 cod penal,sau 289,291...Chiar este indicat sa o faceti.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Precum inteleg societatea a emis facturi in care d-voastra santeti beneficiarul unor bunuri/servici, pentru a va scoate buna de plata si sa compenseze cu sumele ce vi le datoreaza ca si salariu. Este obligatia firmei sa prezinte un contract/comanda pentru bunurile/serviciile pe care le-a facturat. Are aceste documente pe care trebuie sa se afle semnatura d-voastra ca si parte contractanta, santeti obligata la plata. Daca semnatura e falsificata contestati proba. Dupa lege, sinteti nevinovata pana la proba contrarie, firma trebuie sa dovedeasca ca semnatura este a d-voastra si este autentica. Si in al doilea rand firma are si obligatia sa dovedeasca ca dumneavoastra ati primit bunurile sau serviciile facturate si aceasta tot cu o semnatura de primire, fie pe factura daca aceasta este si documentul de livrare, fie pe alt document care consemneaza livrarea de bunuri. In conditiile in care pe factura se semneaza si pentru primire iar acolo nu se afla semnatura d-voastra, nu inteleg cum s-ar putea proba in instanta ca ati primit ceva. Cred ca trebuie sa solicitati instantei ca reclamanta sa faca dovada de primire a bunurilor/serviciilor facturata, respectiv ca ati comandat acele bunuri pe care reclamanta este insa obligata sa le si livreze. Procedura legala nu o cunosc, un cons. juridic sau avocat va poate indruma mai bine.

Alte discuții în legătură

Semnatura de primire la o factura coman cristina coman cristina sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie ... (vezi toată discuția)
Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)
Pot sa trimit o factura prin posta? dovmihaela68 dovmihaela68 sunt angajata la o societate in domeniul termopanelor.am vru sa ajut niste prieteni si le-am facut o lucrare maricica,cu un avans la care nu are ... (vezi toată discuția)