Buna ziua!
Revin cu o alta problema care ma preocupa, ca o reactie la refuzul celorlalti proprietari, adica din 10 vreo 8 se opun, montarii repartitoarelor pentru energie termica. blocurile din vecinatate toate au.Acest refuz este determinat de faptul ca la modul tacit si fara dovezi palpabile, unii si-au schimbat caloriferele inregistrate in cartea imobilului cu suprafata radianta aferenta, cu altele mai puternice, ba chiar si-au pus si in balcoanele inchise. Exista contor pe scara, dar se plateste la gramada, totul e OK, fiecare pe suprafata incalzita, adica suprafata apartamentului. Pai suprafata nu se modifia indiferent daca ai 1 sau 10 calorifere.As vrea sa stiu care e modalitatea ca eu, sa solicit expertizarea si recalcularea pentru toata scara, deoarece nimeni nu e interesat de asta fiindca 90% au ilegalitati. din astea si in cazul posesiei de repartitoare ar plati facturi uriase. unde anume trebuie sa ma adresez? Chiar contra cost.Pe mine ma deranjeaza fiindca datorita faptului ca nu sunt repartitoare eu nu pot sa stau iarna si la cealalta locuinta unde am gaz, fiindca oricum platesc sume uriase la caldura care merge nonStop.Chiar daca stau doar aici trebuie sa tin geamurile deschise indiferent cat e de frig, deci sa arunc bani pe fereastra.
Va multumesc
pot sa dau si eu o idee care nu depinde de ceilalti locatari CONTORIZARE INDIVIDUALA!
Vorbeste cu firma care furnizeaza energia termica.
La mine in oras se fac astfel de lucrari si cat consumi atat platesti. Astfel ii lasi pe ei sa-si sparga capetele:))
Simplu! Se trag tevile de la subsol(tur, retur si apa calda) pana la usa ta pe scara.
Se monteaza gigacalorimetru si apometru de apa calda.
Se trag tevile in casa la fel ca la centrala termica si platesti cat consumi, dar nu la asociatie ci la firma de termoficare. Si asa nu mai ai treaba cu ceilalti locatari...si mai exista un avantaj: nu mai astepti 2 ore sa vina apa calda pt ca se formeaza un circuit ca la centrala(nu sunt de meserie, asa am inteles:):P)
Super tare! Si ce acorduri iti trebuie pentru asta, stii? Costa... foarte mult?
Apa calda iti vine mai repede ca ai proprie coloana de apa... :D Da' nu scade presiunea celorlalti din cauza ta? Intreb ca sa stiu daca se poate opune asociatia...
Conform Metodologiei de repartizare şi facturare a consumurilor individuale de energie termică în imobile de tip condominiu aprobata prin O.nr.233/2004, dacă într-un apartament s-au produs modificări asupra corpurilor de încălzire - tip, număr de elemenţi şi altele asemenea - faţă de situaţia iniţială prevăzută în proiectul imobilului, se va recalcula suprafaţa utilă care se ia în considerare la repartizarea cheltuielilor individuale pentru încălzire.
Recalcularea suprafeţei utile înscrise în actul de proprietate se face numai în baza unui proces verbal de constatare a modificării suprafeţei echivalente termic, întocmit de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari şi avizat de furnizorul de energie termică.
Pentru determinarea noilor suprafeţe echivalente termic, rezultate în urma modificării suprafeţelor echivalente termic iniţiale ale corpurilor de încălzire din locuinţele sau spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari poate solicita sprijinul furnizorului de energie termică.
Oricum ati intoarce problema, tot aveti nevoie de presedintele asociatiei care este si reprezentantul ei legal.
Formulati o cerere prin care solicitati recalcularea suprafetei utile datorita modificarilor care s-au facut corpurilor de incalzire iar in fct de raspunsul primit, puteti apela la un expert pt a va efectua o expertiza extrajudiciara pe care o veti suporta financiar, bineinteles daca proprietarii sunt de acord sa primeasca expertul in apartament.
Indiferent de pozitia care o va adopta acum asociatia cu privire la montarea repartitoarelor, cf.HG nr.609/2003 montarea contoarelor de energie termica la nivel de apartament în cazul distribuţiei orizontale, respectiv a repartitoarelor de costuri în cazul distribuţiei verticale, este obligatorie si cade în sarcina proprietarilor, indiferent de sistemul de distribuţie adoptat în cadrul condominiului, şi trebuie sa se finalizeze pana la data de 30 septembrie 2009.
Renunt la repartitoare
goby
Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)