avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere cu probleme

Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii contractului, chiriasul a achitat chiria pe o luna plus o garantie de inca o luna.

Apoi, cind se apropia termenul pentru a doua luna, si in perioada cind trebuia sa inregistram contractul la agentia financiara, pur si simplu nu am putut sa luam legatura cu chiriasul, acesta neraspunzind la apelurile telefonice, si nici trecind pe la apartament, pe care l-a inchiriat pentru a-si deschide un cabinet de avocatura.

Apoi, in cele din urma a aparut. Si-a cerut scuze, a invocat tot felul de motive, dar nu a mai achitat nici o chirie si nici utilitatile consumate pina acum.

Saptamina aceasta a mers la administratia financiara pentru contract, dar iarasi nu putem sa il contactam telefonic, ca sa reglementam situatia impreuna.

Am incercat sa il convingem verbal sa isi achite datoriile sau sa elibereze spatiul. Spune ca vrea sa plateasca, dar nu plateste, si a declarat ca in nici un caz nu vrea sa plece. Nu putem nici sa inregistram contractul, nu putem nici sa il evacuam pentru ca nu avem decit un contract de agentie, dupa aproape 4 luni de inchiriere.

Ce putem face? Pare o situatie fara iesire si ne temem ca daca incepem cu notificari, ne va acuza pe noi de evaziune fiscala.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 08:21, 16 Noiembrie 2010
Daca contractul ar fi fost inregistrat la Fisc, s-ar fi obtinut mai repede hotarirea de evacuare, sau nu are importanta?
Nu are importanta. Pe judecator nu il intereseaza impozitele.

Alberto Kurtyan
Dupa ce a primit notificarea referitoare la rezilierea contractului pe baza nerespectarii obligatiilor contractuale, chiriasul a catadicsit sa raspunda la telefon.

A solicitat o intilnire fata in fata, ceea ce s-a si intimplat, ocazie cu care a reafirmat dorinta lui de a ocupa in continuare imobilul.

In plus, ne-a spus ca acum asteapta o "scrisoare de conciliere"...?

Ne intrebam ce mai este si asta? Exista asa ceva intre persoane fizice, sau e o alta modalitate de a 'trage de timp'?
concilierea se aplica atunci cand macar una din parti este societate,s-ar putea ca domnul sa se ,,joace"'cu dvs gandindu-se ca nu aveti studii juridice si va incurcati in termeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)