avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea unui grad profesional in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea unui grad profesional in cartea de munca

Am obtinut gradul de asistent medical principal generalist in 1997 si am beneficiat de el ( cu trecerea in cartea de munca) pina in 2001 lucrind in spital, pina cind m-am transferat intr-un cabinet medical de intreprindere dintr-o institutie ce nu apartine sistemului sanitar.Aici am fost angajata ca asistent medical (simplu), argumentind ca nu pot trece in cartea de munca gradul meu profesional pe motiv ca nu exista functia de asistent medical principal in COR.De ce in spital si in alte unitati sanitare se poate trece si aici nu?
Cum as putea beneficia de trecerea in cartea de munca?
Am mai trimis un mesaj la dvs. , dar nu stiu daca s-a inregistrat.
Va multumesc si Sarbatori fericite !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:27, 23 Decembrie 2007
Intr-adevar in COR nu exista functia de asistent medical principal.
Contractele individuale de munca incheiate de anumiti angajatori - prevazuti de legea nr.130/1999 - se inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca, iar mai nou inspectorii de munca din cadrul ITM-ului cer ca functia trecuta in contractul de munca sa corespunda cu functia regasita in COR.
Singura solutie este ca cei abilitati sa modifice COR-ul, astfel incat sa cuprinda toate functiile care se regasesc pe piata muncii in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pe post conform gradului profesional obtinut adimicu adimicu Buna seara, Sunt incadrata pe post de asistent medical generalist din anul 2001, in cadrul unui Cabinet medical de intreprindere, intr-o institutie ce nu ... (vezi toată discuția)
Act aditional modificare post lpanait lpanait Buna ziua, In conditiile in care unui angajat i se modifica postul, dar functia si codul COR al functiei de incadrare raman neschimbate, cum este corect sa ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent medical cabinet medical individual in 2012 B EDIT B EDIT la multi ani! intrebarea mea:la un CMI asistenta medicala are studii medii (liceu sanitar) si dupa noua codificare trebuie incadrat de ex. ca tehnician noul ... (vezi toată discuția)