avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Salut,

Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ron, cu un contract de munca pe o perioada determinata ( decembrie 2010 ), pot sa beneficiez in continuare de pensie, ca am vazut pe spatele adeverintei niste chestii de completat ( unde sunt angajat, etc ). Exista vreun prag minim de salariu care pot sa il iau, ca sa pot sa beneficiez de pensie ? Astept un raspuns. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 22:53, 5 Decembrie 2010
Da, este posibil sa se descopere , mai ales ca angajatorii depun declaratii lunare la Casa de pensii
djmarius a scris:
si daca nu mai le spun eu nimic, ca nu lucrez ? stau astia si fac verificari de la casa de pensii? oricum este o lege de tot ....

Daca tot ati facut aceasta... completare, sa va raspund si eu.
Daca ati primit, pana in prezent, si pensia de urmas si venitul lunar brut de 540 lei, o sa primiti in viitor si o decizie de debit. Aveati obligatia legala sa anuntati casa de pensii ca realizati venituri brute lunare mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie.

Mai devreme sau mai tarziu, casa teritoriala de pensii va descoperi ca ati primit sume necuvenite si va emite decizie de debit. Cu cat va fi mai tarziu, cu atat debitul va fi mai mare.

Acestea fiind spuse, dvs. decideti ce veti face in viitor in privinta respectarii prevederilor legale.
Daca se poate sa adresez si eu o intrebare in cadrul acestui post,sa nu deschid altul cu acelasi titlu.Am beneficiat si eu si fratele meu d pensie de urmas,insa eu am stagnat-o acum 2 ani knd nu mi-am mai continuat studiile pt k am nascut un copil si a continuat cu pensia doar fratele.
Acum el a terminat liceul anul acesta si eu m-am reinscris la facultate (reinmatriculare anul 2 pt k nu-l terminasem),deci el nu o sa mai beneficieze pt k nu-si cntinua studiile dar eu da.
Pe langa adeverinta doveditoare de la facultate mai trebuie ceva?Trebuie refacut dosarul sau doar adeverinta.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
dellya, utilizator
Nu va trebuie decat adeverinta si o cerere prin care solicitati reluarea platii pensiei de urmas. Dosarul este la casa de pensii, nu trebuie refacut. Plata pensiei a fost suspendata intrucat nu mai indeplineati conditiile prevazute la art. 66 din Legea nr. 19/2000.

Deci, cererea si adeverinta, atat si nimic mai mult.
Gabriela Pintea a scris:

Nu va trebuie decat adeverinta si o cerere prin care solicitati reluarea platii pensiei de urmas. Dosarul este la casa de pensii, nu trebuie refacut. Plata pensiei a fost suspendata intrucat nu mai indeplineati conditiile prevazute la art. 66 din Legea nr. 19/2000.

Deci, cererea si adeverinta, atat si nimic mai mult.


va multumesc din suflet pt raspuns

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas MViorel MViorel Am o pensie de urmas dupa mama 350Lei si daca am un contract de agent de asigurari cat venit pot sa am maxim din asigurari fara sa imi pierd PU?(venitul ii in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dyanasena dyanasena Sunt studenta si beneficiez de pensia de urmas. In cazul in care ma angajez beneficiez in continuare de aceasta? Nu am gasit nimic in lege despre acest ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas student salariat georgemarius georgemarius Daca am in cartea de munca un salariu brut de 301 ron pentru 2 ore de munca pe zi, pot obtine in continuare pensie de urmas? Multumesc. (vezi toată discuția)