avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Salut,

Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ron, cu un contract de munca pe o perioada determinata ( decembrie 2010 ), pot sa beneficiez in continuare de pensie, ca am vazut pe spatele adeverintei niste chestii de completat ( unde sunt angajat, etc ). Exista vreun prag minim de salariu care pot sa il iau, ca sa pot sa beneficiez de pensie ? Astept un raspuns. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dellya , utilizator 22:53, 5 Decembrie 2010
Va scriu din nou pt k am o nelamurire...Am dus adev luna trecuta la directia muncii impreuna cu cererea,totul ok si doamna respectiva mi-a spus k urmeaza sa primesc luna aceasta si din luna anterioara.Am fost astazi si nu m-au gasit la pensie (astazi fiind prima zi de plata a pensiilor).Mi s-a spus k poate se vireaza urm zile in cont.
Dar ma intreb,reinmatriculandu-ma in anul 2 de facultate,deci repetandul nu e un inconvenient nu?
K doar pensia de urmas se da pana la 26 ani daca urmez o forma de invatamant.Faptul k repet anul 2 nu ma impiedik sa beneficiez de ea nu?
Va multumesc si astept raspunsul dvs
Nu este nicio problema ca repetati anul. Legea nr. 19/2000 nu distinge, prevede doar sa va aflati in continuarea studiilor.
Daca ar fi fost vreo problema, v-as fi spus in mesajul anterior.
M-am linistit...Va multumesc din suflet!Sanatate
Intampin o alta problema...Mi-a venit decizia acasa de schimbare a pensiei de urmas pe numele meu,de pe cel al fratelui meu insa suma e diminuata cu mai bine de 70 de lei!De ce?Pt ca si atunci era o pers si acum e...Numai ca acum eu sunt beneficiara,pana in septembrie a fost fratele meu...
Va multumesc si astept cu mare interes un rsp de la dvs
Precizati urmatoarele date:1)Punctajul mediu anual(cu toate cele 5 cifre de dupa virgula) din decizia dumnevoastra,sau de pe primul cupon de pensie daca il aveti.2)Plata drepturilor se va face incepand cu data de ................?.din decizie.3)Punctajul mediu anual(cu 5 cifre dupa virgula) de pe un cupon de pensie al fratelui.Daca cele doua punctaje medii anuale sunt egale,atunci si cele doua pensii de urmas trebuie sa fie egale. Este posibil ca prima pensie de urmas sa nu cuprinda o luna intreaga si de aici sa apara diferenta.O seara placuta.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas MViorel MViorel Am o pensie de urmas dupa mama 350Lei si daca am un contract de agent de asigurari cat venit pot sa am maxim din asigurari fara sa imi pierd PU?(venitul ii in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dyanasena dyanasena Sunt studenta si beneficiez de pensia de urmas. In cazul in care ma angajez beneficiez in continuare de aceasta? Nu am gasit nimic in lege despre acest ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas student salariat georgemarius georgemarius Daca am in cartea de munca un salariu brut de 301 ron pentru 2 ore de munca pe zi, pot obtine in continuare pensie de urmas? Multumesc. (vezi toată discuția)