avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... forta majora - obligatii contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

forta majora - obligatii contractuale

Daca datorita legislatiei lente nu ne-am putut executa obligatiile contractuale putem invoca forta majora?...Stiu ca la forta majora se include razboi, inundatii, incendii, etc..
Cel mai recent răspuns: Diana Alexandra , utilizator 12:43, 6 Octombrie 2010
:-/ Puteti da ceva detalii despre speta?
Deci situatia sta in felul urmator:
Suntem o intreprindere care produce Bioetanol, cat si produse secundare acestui printre ele aflandu-se si DDGS(furaje). Suntem antrepozit fiscal si ca sa putem exporta este nevoie de un alt antrepozit de depozit. Pana in vara exista la Constanta Oil terminal, fiind pentru noi spatiu de depozitare, insa acum am fost nevoiti sa inchiriem spatiul de depozitare, si procedura aceasta care s-a efectuat tot cu OIL terminal si a durat ceva timp impiedicandu-ne pe noi sa producem bioetanol si deci si DDGS. Astfel contractele nu au mai putut fi onorate si deci am pierdut chiar clienti. Pentru ca avem contracte pe perioade de la cateva luni la ani, si nu am furnizat DDGS aproape 2 luni. Ma gandeam ca poate acest factor care ne-a impiedicat poate fi introdus la forta majora?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie catastrofica! vecinul de deasupra nu a permis accesul ... OanaJoana OanaJoana Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu ... (vezi toată discuția)
Doc psi armin armin Buna, fac si eu un curs de PSI si am nevoie de un dosar pentru examen daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii de mai jos: CAPITOLUL I 1. Acte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)