avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... inregistrare Autoritatea de prelucrare a datelor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

inregistrare Autoritatea de prelucrare a datelor

ma poate ajuta cineva cu ceva info?
e vb despre o p j straina care urmeaza sa administreze un portofoliu de clienti.
cu cat timp inainte de a prelucra datele ar trebui notificata ac prelucrare catre autoritate?
Cel mai recent răspuns: waly_1 , utilizator 21:47, 6 Octombrie 2010
Potrivit prevederilor art.22 din Legea nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,
"Operatorul este obligat sa notifice autoritatii de supraveghere, personal sau prin reprezentant, inainte de efectuarea oricarei prelucrari ori a oricarui ansamblu de prelucrari avand acelasi scop sau scopuri corelate.
Notificarea nu este necesara in cazul in care prelucrarea are ca unic scop tinerea unui registru destinat prin lege informarii publicului si deschis spre consultare publicului in general sau oricarei persoane care probeaza un interes legitim, cu conditia ca prelucrarea sa se limiteze la datele strict necesare tinerii registrului mentionat."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hepl me pentru salarizare trebuie sa notific ca firma care face salarizare sau pentru fiecare firma individual ovidiu7676 ovidiu7676 (6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere andabej andabej Este nevoie de aprobarea salariatilor pentru instalarea unor camere de supraveghere? Sau trebuie instiintati in vreun fel? Si daca da, care este actul ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)