avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare sau Santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare sau Santaj?

Buna,
Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog.
O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, nici documente scrise care sa ateste ca eu am vreo datorie fata de persoana in cauza. Exista doar amenintarile zilnice ale respectivei persoane. Amenintari ce imi pericliteaza integritatea. Respectivul barbat mi-a transmis ca este dispus sa faca orice sa recupereze acea suma de bani care i se cuvine.

Am fost la politie si am depus o plangere pentru amenintare, insa nu stiu cat de multe voi rezolva prin asta. Mi-au fotografiat mesajele pe telefon.
Spuneti-mi va rog cum pot rezolva problema intr-un mod cat mai eficient pentru mine. Eu vreau doar sa fiu lasat in pace
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
raoul26, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefrazv , utilizator 23:54, 15 Decembrie 2011
nu exista nici o datorie, dar nu cred ca poate fi incadrata la santaj.
mai degraba la amenintare, dar nu cred ca pot rezolva nimic cu o plangere si atat!
Legislatia in romania nu ma protejeaza decat dupa ce se va intampla ceva?
Daca nu exista niciun raport juridic obligational conform caruia sa datorati bani si vi se cer bani intr-un mod in care sa se considere ca este vorba de un folos injust va fi incidenta infractiunea de santaj.
Infractiunea de amenintare daca este dublata de solicitarea unei sume de bani, fara drept, adica de un folos injust, acesta fiind si scopul amenintarii se va face incadrarea juridica pe santaj.
Scopul este vital in asemenea situatii juridice.

avocat Claudiu Lascoschi
Inainte o eventuala viitoare intalnire pe care o puteti obtine de la acesta,cu scopul de a-i da bani,anuntati parchetul sau politia care au mijloacele necesare pentru a organiza un flagrant delict pentru inculparea sa sub aspectele infractiunii de santaj
Da, doar ca banii marcati ar trebui sa ii fie dati de organul judiciar...
Daca organul nu ii da banii...risca sa ramana... si cu banii luati...

avocat Claudiu Lascoschi
r.gabi a scris:

Inainte o eventuala viitoare intalnire pe care o puteti obtine de la acesta,cu scopul de a-i da bani,anuntati parchetul sau politia care au mijloacele necesare pentru a organiza un flagrant delict pentru inculparea sa sub aspectele infractiunii de santaj

Si eu inclin spre varianta aceasta.

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice, fara inscrisuri FlorentinaPopescu FlorentinaPopescu Dupa decesul tatalui meu, mi s-a adus la cunostinta de un fost prieten al tatalui, cum ca tata ar avea sa-i restituie un imprumut de 9.000 lei. In aceste ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale intre minori mema mema Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)