Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna,
Am nevoie de sugestiile cuiva specializat pe drept penal va rog.
O persoana, pe diverse motive,imi solicita sume de bani necuvenite. Nu exista dovezi, nici documente scrise care sa ateste ca eu am vreo datorie fata de persoana in cauza. Exista doar amenintarile zilnice ale respectivei persoane. Amenintari ce imi pericliteaza integritatea. Respectivul barbat mi-a transmis ca este dispus sa faca orice sa recupereze acea suma de bani care i se cuvine.
Am fost la politie si am depus o plangere pentru amenintare, insa nu stiu cat de multe voi rezolva prin asta. Mi-au fotografiat mesajele pe telefon.
Spuneti-mi va rog cum pot rezolva problema intr-un mod cat mai eficient pentru mine. Eu vreau doar sa fiu lasat in pace
E foarte incurcata treaba!!! nu am expus toata povestea pentru ca nu cred ca aveti timp si rabdare sa cititi toate aspectele ei!
Pe scurt, parinitii fetei au trimis in urma cu 6-7 luni, o suma modica, pentru inchirierea unei locuinte de catre noi. Suma NU a avut titlu de imprumut la momentul respectiv. Lucrurile intre noi nu s-au concretizat, si dupa 3 luni de la inchirierea imobilului, ne-am despartit. Suma trimisa de ei, acoperea chiria pentru o singura luna impreuna. Costurile celorlalte 2 luni fiind integral suportate de mine. In momentul de fata, parintii probabil considera ca efortul facut nu a avut rezultatele asteptate, si incearca sa-si recupereze "investitia". Parintii fetei ma ameninta cu judecata pe motiv ca le datorez acea suma de bani, contravaloarea chiriei pentru prima luna locuita impreuna. Repet, acei bani au venit ca si ajutor din partea lor, nefiind cu titlu de imprumut. Ulterior, un amic apropiat al fetei ( prieten si cu parintii ei ), mi-a atribuit si alte datorii pe care eu nu le recunosc, si de asemenea, vorbind cu parintii, a incercat sa recupereze si suma de bani solicitata de parintii fetei. Acest amic a recurs la alte metode, amenintandu-ma in diverse moduri. Precizez ca demersurile lui incadreaza fapta la infractiunea de amenintare, fiind confirmata de politie. Deja telefonul a fost fotografiat la politie, mesajele inregistrate.
Am vrut sa clarific. Multumesc.
In situatia in care concluziile organelor de ancheta au stabilit existenta elementelor incadrarii faptei sub incidenta infractiunii de amenintare,pe cale de consecinta,
plangerea va fi coroborata cu probele administrate,urmand ca procurorul responsabil ,sa se pronunte daca subzista elementele care sa indice un pericol ,
astfel incat sa fie necesara solutionarea de catre instanta de judecata
Daca e valabila ultima varianta relatata de dvs atunci e "mai mare daraua decat ocaua"
Stati linistit nu va mai bateti capul pana nu primiti o citatie.#-o