avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere sau suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere sau suspendare firma

Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ca imi genereaza in continuare costuri, de exemplu factura lunara catre firma de contabilitate, desi nu prea are ce sa faca. Interesul meu este sa nu mai am alte cheltuieli din moment ce nu mai vreau sa tin firma. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 16:55, 5 Octombrie 2010
Daca vreti sa o inchideti trebuie sa va achitati datoriile, altfel faceti suspendare pe perioada max 3 ani, timp in care sa va achitati datoriile vechi iar dupa 3 ani o inchideti si gata
Alta solutie nu aveti :( Si eu sunt in aceeasi situatie.. am suspendat-o , o sa platesc datoriile (forfetar pe nimic) si in 3 ani o inchid... macar pe perioada suspendarii nu mai apar si alte datorii.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Lacramioara Constantin, Practician in insolventa
Problema este urmatoarea:
Chiar daca veti efectua suspendarea la Oficiul Registrului Comertului, ulterior va fi necesar sa comunicati acest lucru Administratiei Financiare, in vederea obtinerii regimului derogatoriu..
In cazul in care aveti datorii, Administratia Financiara, cel mai probabil, va refuza sa va acorde acest regim derogatoriu si va continua sa va calculeze penalitati.

Pentru a obtine acest regim derogatoriu, corespunzator perioadei de suspendare a activitatii, Administratia Financiara va va impune sa va achitati datoriile, pe care le aveti la impozite !.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma! eche eche Am o firma infiintata in 2008 fara activitate inca de la inceput si vreau sa o desfiintez. Acum am aflat si eu de taxa forfetara, suntem in luna iunie si sa ... (vezi toată discuția)