avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere carte funciara

am cumparat un teren acum o luna si jumatate si in momentul perfectarii actelor notarul mi-a spus sa trec peste fix o luna pentru ca intre timp se va ocupa de inscrierea in cartea funciara. am trecut cand a spus el si raspunsul a fost ca "nu e gata, mai veniti peste o saptamana-doua". am facut asa cum mi-a spus si am revenit peste 10 zile. raspunsul? acelasi. azi am trecut din nou si tot nu e gata... intrebarea mea este cat de importanta este inscrierea in cartea funicara si cat de urgenta este ea in urma achizitionarii unei proprietati? este normal ce mi s-a intamplat la notar? ce ar trebui sa fac, sa merg personal, sau.....?
E importanta intabularea, si de obicei noratul trimite documentatia in 2-3 zile. E destul de ciudat ca va tot amana.
Incercati sa solicitati de la biroul de carte funciara un extras de informare, asa o sa aflati daca e intabulat dreptul dumneavoastra.
Inscrierea la cartea funciara dureaza cateva zile. O luna mi se pare mult prea mult. va sfatuiesc sa mergeti la notar si sa-i cereti cererea de inscriere la CF a terenului, pe care a formulat-o si a transmis-o pentru inscriere. Puteti merge si dvs, personal ca cartea funciara, sa solicitati un extras CF pentru informare si vedeti astfel ce s-a intamplat cu intabularea ceruta de notarul respectiv.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
am uitat sa va mentonez: vanzarea-cumpararea terenului a survenit in urma unei dezmembrari a bucatii respective dintr-un teren mai mare... iar motivatia a fost si aceasta: "aici e vorba si de dezmembrare, de aia dureaza mai mult..."

daca ii voi cere notarului ererea de inscriere la CF a terenului, pe care a formulat-o si a transmis-o pentru inscriere nu exista riscul sa se simta deranjat si sa ma mai amane apoi intentionat... ?

exista vreun posibil risc generat de intarziera intabularii ? eu am stat linistit pana acum, gandindu-ma ca nu are ce sa se intample, actele fiind perfectate la notar...
In situatia mentionata,pentru indepartarea oricaror suspiciuni,apreciez ca se impune ca personal sa contactati OCPI,unde sa solicitati relatii daca au fost depuse documente in vederea eliberarii CF
Verificati la ANCPI daca s-a depus lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare b.stefan78 b.stefan78 Am facut la notar succesiunea pentru un teren,am primit de la el si actele. Intrebarea mea ar fi :ce urmeaza dupa aceea? cum e cu intabularea? cine o face? ... (vezi toată discuția)
extras de carte funciara pentru informare niccu niccu Buna ziua, Incerc de doua luni sa obtin un Extras de carte funciara pentru informare pentru un teren apartinand unei rude ! OJCPI imi cere copii legalizate ... (vezi toată discuția)
Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? ... nidac nidac Se poate intabula un apartament simultan cu vinzarea acestuia? Am un apartament mostenit si am vazut ca notarii pot percepe o \"taxa de intabulare\". Pot ... (vezi toată discuția)