avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe a doua casa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe a doua casa

Am in proprietate doua cladiri,a doua cladire e inchiriata in intregime unei firme ca sediu de firma in baza unui contract de inchiriere incheiat in forma scrisa si inregistrat la organul fiscal din localitate.Se plateste impozitul majorat pentru a doua cladire incepind cu anul 2005 pina in iunie 2010? Scutirea de impozit majorat se aplica numai daca cladirea e inchiriata persoanelor fizice nu si pentru persoane juridice?#-o
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 18:43, 20 Octombrie 2010
Incerc mai intii sa rezolv -cu frumosul-
Va tin la curent si va multumesc pentru explicatii.
Tot o problema de case ...
Am cumpărat de la mama mea apartamentul acum 10 ani, cu clauza de uzufruct.
Acum cinci am am cumpărat o casa (de vacanta ...).
Cum se aplica legea în acest caz?
Eu am considerat ca apartamentul nu este încă, de drept, al meu, asa ca nu am plătit nimic în plus pentru casa ... de fapt, nici nu m-am dus sa întreb ... acum mi-a venit ideea sa va întreb pe dvs.
Mulțumesc pentru ajutor ...
Din pacate nu s-a rezolvat problema.Cei de la finante se leaga de orice cuvint.Acum s-au lasat de problema chiriasului (de ce e persoana juridica sau fizica) si se leaga de cuvintul "locuinta".Mi-au explicat ca daca societatea chiriasa, pe contractul de chirie ,nu a trecut ca va folosi spatiul ca si locuinta(pe contract figureaza -sediu firma-birou)nu se considera scutire de la majorare.#-o Mi-au aplicat majorare retroactiv 5 ani pina la 1.iul.2010.
pai e tocmai fix pe dos !
va spuneam intr-o interventie anterioara ca :
Pana la 01.07.2010 era asa :
ART. 252

Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri

(1) Dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează:

a) cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

si de la 01.07.2010 a disparut cuvantul "locuinta " fiind inlocuit cu cuvantul "cladire "
Asa cum citesc si inteleg ce citesc , numai pentru faptul ca acea a doua casa nu era cu statut de locuinta ci era cu statut de sediu birou , si mai era si inchiriata pe deasupra , nu intra la impozitarea majorata .

Abia de la 01.07.2010 impozitul va fi majorat, pentru ca cea de a doua casa este cladire si nu mai conteaza ca este inchiriata .

Puteti contesta decizia de impunere .
A aparut azi pe site: senatorii au respins impozitul suplimentar pe cladiri ...

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua cladire Tiberiu Lupu Tiberiu Lupu Daca a doua cladire este un garaj NELOCUIBIL se plateste pentru garaj impozit de 150%? Care este articolul de lege unde se leaga de cuvantul \"locuibil\" (sau ... (vezi toată discuția)
La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe proprietati Claudiu_Constantinescu Claudiu_Constantinescu Buna ziua, Am, impreuna cu sotia, mai multe proprietati detinute in co-proprietate 50-50%. In noile conditii legale, desi nu detinem 100%, fiecare se ... (vezi toată discuția)