avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... eroare bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

eroare bancara

Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un sfat in problema mea si anume, am un card de debit emis de banca Tiriac, ultima mea tranzactie a fost in data de 23 august 2010, data in care am extras suma de 800 de lei ramanand in cont un sold de 2600 lei,si mai am o chitanta din data de 24 august, data la care am efectuat o plata factura orange, precizez ca am chitantele emise de bancomat.Din data de 24 august 2010 nu am mai facut nicio tranzactie deoarece cardul expira si asteptam cardul nou, card pe care l-am ridicat in data de 09 septembrie 2010.Problema apare odata cu ridicarea cardului nou si verificarea soldului, ocazie cu care am constatat lipsa sumei de aproximativ 900 lei.La intrebarile mele puse functionarilor de la banca nu mi s-a dat un raspuns profesionist, s-au scos si mi s-au dat extrase in care totul pare in regula dar totusi lipsa sumei de 900 de lei nu este explicata.Trebuie sa iau de bune extrasele de cont?!Daca asa cum zic ei a gresit bancomatul , adica mi-a tiparit gresit soldul, la fel de bine si extrasele pot fi gresite ! Am fost la o filiala a bancii unde am depus o sesizare scrisa, dar nu stiu care e termenul legal de raspuns, am inteles ca termenul de 30 de zile e doar pt institutii publice. Chitantele emise de bancomat care dovedesc cele spuse de mine pot fi folosite in instanta, au vreo valoare juridica ?Ce pot face in continuare daca banca nu-mi rezolva problema ?
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 14:24, 6 Octombrie 2010
Incercati sa refaceti filmul evenimentelor, din punct de vedere al cronologiei alimentarii contului si a operatiunilor efectuate de dvs la bancomat sau la ghiseu bancii. Foarte bine ca ati facut acea sesizare scrisa bancii. Ei vor fi obligati sa va raspunda intr-un termen maxim de 30 de zile. Pana primiti raspunsul lor, in scris, mergeti si solicitati extras de cont detaliat incepand cu 01 august 2010, pana la zi. Acest extras trebuie sa va fie inmanat semnat si stampilat de banca, in vreme ce chitantele de la bancomat nu au aceste caracteristici. Dupa primirea raspunsului lor in scris, mergeti, impreuna cu adresa ce va va fi furnizata si cu chitantele de la bancomat si depuneti o sesizare la ANPC, apoi, va puteti adresa si instantei de judecata, daca pana atunci situatia dvs nu se clarifica si se dovedeste ca ati fost prejudiciat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa bani de pe cardul de debit vwwhite vwwhite Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un sfat in problema mea si anume, am un card de debit emis de banca Tiriac, ultima mea tranzactie a fost in data de 23 august ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Furt de pe cardul de salariu Ilieionutcatalin Ilieionutcatalin Buna ziua. Imi cer scuze pentru deranj. Va rog frumos, ma puteti ajuta cu un sfat? In data de 25.04.2018 tatalui meu i s-a extras de pe cardul de salariu suma ... (vezi toată discuția)