avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

Se poate introduce actiune de divort fara sa angajezi un avocat?cat va costa cu aproximatie ?Actiunea de divort trebuie sa contina neaparat si actiune de pensie alimentara pt copii si partaj de bunuri comune?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:16, 6 Octombrie 2010
cerere de divort trebuie sa contina incredintarea minorilor
partajul se face dupa ce se pronunta divotul
Puteti introduce actiune de divort si fara asistenta juridica.
Daca este vorba despre minori rezultati din casatorie,in mod imperativ legea obliga la stabilirea domiciliului acestora si la obligarea parintelui caruia nu i-au fost incredintati la prestarea obligatiei de intretinere(pensie)care este prestata pentru minori,in interesul si folosinta exclusiva a acestora
Se poate depune actiune de divort si fara sa va angajati avocat.
Onorariul se stabileste in functie de criteriile stabilite de Statulul profesiei de avocat.
Taxa de timbru:39.00 lei si timbru jud. 0,30 lei.
Actiunea de divort poate avea capat accesoriu stablire pensie.
Partajul se poate promova ulterior.De altfel, nu toate instantele accepta judecarea partajelor in cadrul proceselor de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Consultatii in cazuri de divort GEORGETA_TEBREAN GEORGETA_TEBREAN Buna seara.Sunt in situatie delicata in familie.As dori sa stiu ce se va intampla in cazul unui divort de sotul meu,ce presupune si ce consecinte are. ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil patalina patalina Sunt casatorit de 9 ani, am o fetita de 2 ani, si am stabilit cu sotia sa divortam de comun acord. Procesul e de durata? Ce acte trebuie depuse la ... (vezi toată discuția)