avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 31 Martie 2011
Din ceea ce stiu eu numai in cazul in care va inceteaza contractul de munca la societatea respectiva,aveti dreptul la plata zilelor de concediu neefectuate.
Este obligat sa va acorde concediul pana la sfarsitul anului, inclusiv cel din anul acesta . Plata se poate face numai daca incetati raporturile de munca.

Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări.
Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
razvan1001 a scris:

daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca?


1. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

2. Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai in cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediilor neefectuate, in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna SilviAna90 SilviAna90 Buna ziua, De cateva zile am intrat in cele 126 zile de concediu prenatal + postnatal, mentionez k pana sa intru, am fost in concediu medical (sarcina cu ... (vezi toată discuția)