avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... titlu de calatorie emis de ambasada romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

titlu de calatorie emis de ambasada romana

imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la Ambasada un Document de calatorie( valabil doar Dublin -Bucuresti).La check in totul a fost okey, apoi in momentul in care a inceput imbarcarea,la usa avionului am fost strigata si mi sa spus ca nu pot folosi acest document pe motivul ca zborul era Dublin-Bucuresti via Amsterdam.In Amsterdam eram doar in transit( biletul a fost cumparat online),cu 1.5 ora diferenta intre zboruri.Acum vreau ca cei de la linia aeriana care mi-au refuzat imbarcarea sa fie trasi la raspundere pentru ilegalitatea comisa.Orice sfat e binevenit.

PS.In aceeasi zi am plecat de pe acelasi aeroport ,folosind acest titlu de calatorie cu Lufthansa.
Ce m-ar interesa ( si nu am gasit cit de mult am cautat, o incadrare legala care spune oficial ca Titlul de Calatorie emis de Ambasadele Romanesti este recunoscut E.U.)si trebuie considerat inlocuitor al pasaportului personal pentru intrarea in Romania.
Cel mai recent răspuns: Eire , utilizator 16:38, 11 Octombrie 2010
Irlanda este membra U.E., Olanda, tara de tranzit de asemenea, membra U.E.
Aderarea la spaţiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre Schengen şi care aplică în întregime acquis-ul Schengen.
Această măsură creează o singură frontieră externă unde controalele se desfăşoară conform unui set de reguli clare în materie de vize, migraţie, azil, precum şi măsuri referitoare la cooperarea poliţienească, judiciară sau vamală.
Cetăţenii statelor membre care călătoresc în spaţiul Schengen trebuie să aibă asupra lor un document de identitate valabil, iar trecerea frontierei dintre statele membre se poate realiza indiferent de oră şi prin orice loc. Astfel, trecerea frontierelor interne ale Spaţiului Schengen poate fi asemănată cu o călătorie în interiorul ţării.
Controalele la frontierele interne Schengen pot fi introduse pentru o perioada limitată de timp, din motive de ordine publică sau securitate naţională, decizie ce este luată la nivelul fiecărui stat membru Schengen.
Dreptul de călătorie al unui cetăţean al unui stat membru Schengen poate fi restrâns numai pentru motive de ordine publică, siguranţă publica sau sănătate publică.

Daca ati calatorit in interiorul UE de ce nu ati folosit cartea de identitate?
Buna ziua, am sa raspund la intrebare: nu am avut niciodata carte de identitate deoarece am folosit doar pasaportul ca document de identitate.De la virsta de 9 ani sunt resident al Republicii Irlanda.Nu stiu daca spatiul Schengen are vreo implicare in cazul meu,dar e mai mult ca probabil ca eu sa nu vad acest lucru datoria faptului ca nu sunt informata si la curent. In 2007 Romania a intrat in EU,si ( credeam eu) ca cetatenii UE pot calatori in tarile EU.Acum, eu rezum totul la faptul ca cei de la linia aeriana irlandeza au refuzat imbarcarea mea la bor pe motiv ca zborul era Dublin-Bucuresti si ca pe Titlul de calatorie scria ca pot folosi acest document sa calatoresc one way Dublin -Bucuresti si ca nu era specificat ca zborul e cu via Amsterdam..
Eu sincer,sunt sigura ca cei de la Aer Lingus au comis o ilegalitate,deoarece documentul emis de Ambasada e recunoscut de EU( dupa afirmatiile d-lui consul),si e foarte clar in exprimare( documentul),si drept dovada in aceeasi zi am plecat din Dublin cu Lufthansa.Vorbind cu domnul consul, acesta a spus ca au fost mai multe cazuri de persoane carora li sa refuzat imbarcarea ( exact ca si mime) pe motiv ca zborul nu era direct Dublin Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document de calatorie Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)
Razboiul meu cu tara lalelelor Nicoleta Holbanel Nicoleta Holbanel Buna ziua, Indraznesc sa cred ca aceasta intimplare va deschide \"apetitul\" pentru o dizertatie pe marginea \"colaborarii\" dintre tarile \"prietene\" ... (vezi toată discuția)
Pasaport scazut gabrielag137 gabrielag137 Buna ziua Suntem o familie de romani cu un baietel de 6 ani. In cateva zile plecam din Italia spre Romania. Intrebarea mea este daca putem avea probleme, ... (vezi toată discuția)