Am ramas fara permis auto din 17 sept.2007 pt. alcool (0,59 in aer-dosar penal-anulare permis) in Pitesti dupa ce m-am sifonat (accident usor) cu o dubitza.
Dupa ce m-am intors in Bucuresti am asteptat sa-mi vina ceva hirtii-instiintari-invitatii la politie, dar nimic.
Concluzie, dosarul este inca la politie la cercetari penale, unde va trebui sa ajung zilele acestea.
Abia dupa aceea banuiesc ca va ajunge la procuror si apoi la judecator. Intrebarea mea ar fi, daca la data pronuntarii de catre judecator asupra perioadei cat nu voi avea drept de conducere, acesta va tine cont de faptul ca eu nu mai am permis din sept.2007 (si va scadea din perioada totala de restrictie) sau perioada de restrictie va incepe abia de la data pronuntarii ( ar fi dezastru #-o).Daca ar fi asa ,se poate face ceva ca sa se tina cont totusi de toata perioada in care eu nu am avut drept de conducere ?
Multumesc.
Si eu sunt intr o situatie similara. Dar................
nu mi se pare corect ca perioada de la retinere pina la sentinta definitiva sa nu se ia in calcul.
Dupa birocratia de la noi poate sa dureze oricit....................
Dreptul meu constitutional de a conduce auto mi a fost retras in momentul cind mi au retinut permisul.
Sunt de acord cu pedeapsa...................dar nu la bataie de joc.......................adica stai un am pina devine definitiva si mai stai un an apoi........................e cam abuz !
Ceva nu e clar in lege.............inteleg sa pedepsesti dar fa o DREPT ca de aceea e LEGE............
Si inca ceva, nu cred ca nu se poate face ceva, LEGEA e facuta ca sa cistige avocatii, si doar PROSTI o respecta la noi in tara, cei cu bani si tupeu se descurca...................................vezi accidentul ministrului transportului......................
DACA STAM SI ACCEPTAM NU SE MODIFICA NIMIC
..................SAU TOT DEGEABA........!!!!
Majoritatea infracţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice au drept consecinţă, pe lângă pedeapsa pronunţată de instanţa de judecată şi aplicarea măsurii administrative a anulării permisului; măsura este operaţională numai din momentul în care hotărârea instanţei a rămas definitivă şi executoarie.
La infractiunea de care discutam instanta putea da si un alt verdict?
Nu
Deci definitiva si executorie este din momentul produceri infractiuni.
Dupa mintea mea ........................
Deci durata trebuie sa se ia de la producerea infractiuni, timpul scurs pentru demersurile legale nu ma intereseaza pe mine ca cetatean.
Anularea are efect de la ramanerea definitiva a hotararii, asa cum zicea colegul. Retinerea permisului insa... alta mancare de peste!!!
Nu se poate lua o masura pe o perioada de timp in care nu se stie daca hotararea instantei va fi de condamnare.
Astfel, se putea spune ca nu sunteti vinovat deci da, putea fi alt "verdict" la produceri infractiuni.
Retinerea permisului de conducere a fost dispusa de catre organul de politie, anularea este dispusa de catre instanta.
Daca din probatoriul reiesea ca nu se impune anularea permisului, instanta putea da alt "verdict".
Definitiva si executorie este de la data pronuntarii instantei care judeca calea de atac impotriva hotararii primei instante.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Condus baut
sabin_bun
Buna ziua! Am 19 ani si in decembrie 2007 am fost prins la volan baut cu o alcoolemie in sange de 1.75. Aveam permis de 1an si 3luni. Au trecut deja 5 kuni si ... (vezi toată discuția)