avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Permis auto.Alcoolemie.Cat timp trebuie sa stau pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Permis auto.Alcoolemie.Cat timp trebuie sa stau pe bara ?

Am ramas fara permis auto din 17 sept.2007 pt. alcool (0,59 in aer-dosar penal-anulare permis) in Pitesti dupa ce m-am sifonat (accident usor) cu o dubitza.
Dupa ce m-am intors in Bucuresti am asteptat sa-mi vina ceva hirtii-instiintari-invitatii la politie, dar nimic.
Concluzie, dosarul este inca la politie la cercetari penale, unde va trebui sa ajung zilele acestea.
Abia dupa aceea banuiesc ca va ajunge la procuror si apoi la judecator.
Intrebarea mea ar fi, daca la data pronuntarii de catre judecator asupra perioadei cat nu voi avea drept de conducere, acesta va tine cont de faptul ca eu nu mai am permis din sept.2007 (si va scadea din perioada totala de restrictie) sau perioada de restrictie va incepe abia de la data pronuntarii ( ar fi dezastru #-o).Daca ar fi asa ,se poate face ceva ca sa se tina cont totusi de toata perioada in care eu nu am avut drept de conducere ?
Multumesc.
Domnilor avocati, consilieri

Eu sunt un simplu cetatean la care nu i se pare corect ca pedeapsa de 1 an sa se prelungeasca pe 2 ani. Sunt sigur ca exista amendamente, ceva ce se pote interpreta, ataca, astfel ca perioada sa ramina de 1 an. Nu cunosc termeni si proceduri avocatesti dar ceva tot se poate face. Daca legea ar fii asa de simplu de aplicat nu ar mai necesita existenta meseriei dumneavoastra, ar fi ca la matematica.............1+1=2...........deci ati deveni niste functionari...............care se plimba cu LOGAN nu cu BMW X5...................!
Scuze pentru remarca dar sunt foarte contrariat.
Astfel, se putea spune ca nu sunteti vinovat deci da, putea fi alt "verdict" la produceri infractiuni.
Statistic vorbind cite verdicte de nevinovatie s au dat, niciunul, dar eu nu am nimic cu " vina ", este recunoscuta, pedapsa acceptata, executata...........totul legal................MA DERANJEAZA MOMENTUL INCEPERI EXECUTARI PEDEPSEI.
Retinerea permisului de catre politie este in vederea anularii..................deci nu se elibereaza adeverinta pentru a putea circula..............desi ..........puteam fii nevinovat.
Ceva mie intre cele 2 prevederi legale nu mi se par corecte,.................se cam contrazic.......
Cite s au retinut si nu s au anulat? Daca DA din ce motive ?
Domnule mandrake,
ne vorbiti nu tocmai respectuos si doriti un sfat juridic... de BMW X5!!! Sa-mi fie scuzat, insa un astfel de sfat in primiti dupa primirea facturii prin posta.:P

Referitor la proceduri avocatesti, ele sunt numai in mintea celor care nu cunosc domeniul... Dreptul seamana mult cu aritmetica, e foarte logica si, de multe ori, de stricta interpretare. Mai mult, DUPA desfasurarea unui proces vreti dv. sa mai schimbati ceva? :O

Cate s-au retinut? Verificati la statisticile publicate de INS... Din ce motive? Vedeti tot acolo sau studiati 3-5 zile jurisprudenta... Pot fi erori de procedura (ca sa vorbesc "americaneste") sau erori de persoana...

Cele doua prevederi legale sunt cat se poate de corecte. Daca ati fi cunoscut prevederile Codului rutier si ale Regulamentului, ati fi inteles logica acestor sanctiuni si nu v-ati mai fi aratat atat de deranjat de situatie. De ce nu ati avut un avocat in timpul cercetarii penale?
Stiti de ce gasesc avocatii americani zeci de "chichite" pe care noi nu le gasim? In afara de sistemele de drept diferite... Pentru ca la prima problema americanul suna avocatu' intai si apoi deschide gura sa vorbeasca politistului...
Daca sunt probleme de procedura, politistul le mai poate acoperi pe parcurs... Daca ai avocat de la inceput insa... =D> mai greu!

E ca la medic; nu poti veni cu cancer generalizat in metastaza si sa spui ca: dom'le doctor, tre' sa se mai faca ceva... ;)
#-o:(
SCUZE PENTRU X5 , NU AM VAZUT NICI UN LOGAN CU NUMAR ..................LEX................
Probabil sunte ti mai pregatiti mai apreciati decit un doctor.........sau poate lumea apreciaza mai mult libertatea decit viata..............,logan cu numar ..............MED.............sunt destule............
Un neoplazic cu o tumora cu metastaze generalizate vine la medic pentru o speranta.....................care il tine in viata................ cit mai are fiecare de trait..................si poate se mai poate face ceva.....................medicina e mai mult ca aritmetica, e o arta.................
Oricum sa inteleg ca nu se mai poate face nimic dupa o hotarire judecatoreasca definitiva ?
Repet, nu e corect ca o pedeapsa de 1 an sa se intinda pe mai multi ani.
Nu ma refer la a schimba ceva la procesul meu, trebuie schimbata legea, care e facuta de oameni pentru OAMENI si nu impotriva lor.
Daca e 1 an de la retragerea dreptului de a circula atunci asa sa fie.

Multumesc pentru rabdare si scuze pentru aciditate !;)
Corect, nu mai puteti face nimic dupa o hotarare judecatoreasca definitiva.
Legile nu sunt facute de oamenii de rand .....avem destui licentiati in drept in Parlament #-o .....
Pentru a schimba legea :-/ ce putem face, intrucat orice initiativa legislativa facuta de noi potrivit Constitutiei Romaniei ramane fara rezultat.
Cate initiative legislative venite din popor au trecut de la Parlament? #-o Niciuna.:(
Hai, Elis, lasa, cate initiative populare au fost? Chiar asa sa ne plangem de mila ca noi ne-am luptat da' degeaba?

Domnule, nicio problema. Dv. insa va e greu sa acceptati ca pedeapsa de 1 an va dura un an. Anularea incepe la data definitivarii si tine cat spune legea, nici mai mult, nici mai putin.
Inainte de acest lucru carnetul nu a fost anulat. :D A fost retinut. Si puteati contesta procesul-verbal in acest sens. Chiar daca poate nu ati fi castigat, macar obtineati cateva luni de drept de condus... :P

Off topic: eu nu am nici macar logan. Si nici nu-mi doresc. Sau asa cred acum. B-)

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Condus baut sabin_bun sabin_bun Buna ziua! Am 19 ani si in decembrie 2007 am fost prins la volan baut cu o alcoolemie in sange de 1.75. Aveam permis de 1an si 3luni. Au trecut deja 5 kuni si ... (vezi toată discuția)