Am ramas fara permis auto din 17 sept.2007 pt. alcool (0,59 in aer-dosar penal-anulare permis) in Pitesti dupa ce m-am sifonat (accident usor) cu o dubitza.
Dupa ce m-am intors in Bucuresti am asteptat sa-mi vina ceva hirtii-instiintari-invitatii la politie, dar nimic.
Concluzie, dosarul este inca la politie la cercetari penale, unde va trebui sa ajung zilele acestea.
Abia dupa aceea banuiesc ca va ajunge la procuror si apoi la judecator. Intrebarea mea ar fi, daca la data pronuntarii de catre judecator asupra perioadei cat nu voi avea drept de conducere, acesta va tine cont de faptul ca eu nu mai am permis din sept.2007 (si va scadea din perioada totala de restrictie) sau perioada de restrictie va incepe abia de la data pronuntarii ( ar fi dezastru #-o).Daca ar fi asa ,se poate face ceva ca sa se tina cont totusi de toata perioada in care eu nu am avut drept de conducere ?
Multumesc.
Eu as fi pentru suspendarea carnetului de conducere pe cel putin 6 luni in cazul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice si pentru anularea lui definitiva - fara drept de a mai da vreodata pentru permis - in cazul conducerii in stare de ebrietate. Iar sanctiunile sa fie date de politie cu drept de contestare in instanta.
Cred ca poti da din nou examen pentru permis dupa 1 an de la data la care a ramas hotararea de condamnare definitiva
esti exagerat.
in alte tari civilizate cum e? sa zicem Germania ?
pastrind logica ar trebui interzisa detinerea armelor de foc, cutitelor, sabiilor, batelor de baseball, rangilor de fier, autobuzelor RATB, camioanelor etc.
pentru ca, nu-i asa?, sunt un potential pericol de moarte.
nu mai vorbesc de golanii de cartier, galeriile echipelor de fotbal si alte elemente periculoase care ar trebui deportate undeva in desert linga tiganii lui Cioroianu.
eu unul m-am lasat de baut de anul trecut si nu mai am problema asta, nici acasa, nici la volan(cind voi avea permis).
nu poti interzice insa TOT, doar asa... pt. pericolul potential pe care-l reprezinta.
bafta !
Cred ca e o mare diferenta intre cutitul meu de bucatarie (impresionant, dealtfel) si cel al unui transator de oameni. Ce zici? Asta e doar parerea mea, bineinteles...
Adica, asa cum spunea Elis, UN OM CONDAMNAT pentru conducere in stare de ebrietate sa nu mai aiba dreptul de a mai da examen.
Eu cred ca e o mica-mare diferenta intre ce a spus Elis si ce sustii tu.
In placerea de a da exemple, vin si eu cu unul: e normal, oare, ca sa-i fie permis, legal, sa poarte arma unui om care a fost condamnat pentru atac cu arme de foc? :-/
Or, ceea ce sustii tu nu are legatura cu ceea ce sustinea colegul meu. El vorbea de un om care a fost deja condamnat, deci nu un pericol potential, ci unul dovedit.
Cu referire la mandrake, specific urmatorul fapt: functia de preventie o are tot legea penala. Amenintandu-te cu o pedeapsa care nu-ti place, incearca astfel sa previna infractiunile respective. Adica nu e ideea unei legi penale sa fie aplicata cat mai multor infractori, ci sa previna cat mai multe infractiuni, prin prevederea unei pedepse urate, neplacute.
Daca un om intelege riscul ca i se poate retine si apoi anula carnetul, dar tot se urca baut, se pare ca pentru acest om functia de preventie a legii penale a fost inutilaX-(; in consecinta, urmeaza pedepsirea.
Acum, ca e prin amenda sau prin anulare carnet, nu are mare relevanta. Poate mie nu mi-ar placea amenda mare, as prefera sa mi se anuleze carnetul. :">
Ideea unei pedepse penale e tocmai aceea sa nu placa infractorului. :D Ca ar fi culmea sa ti se spuna: esti condamnat, ce-ai vrea ca pedeapsa? Ei bine, eu as vrea o excursie in Caraibe!!... Altcineva? :P
Daca tu insa stiai riscul si tot nu ai evitat... inseamna ca nu prea merge cu intelegerea de care spuneai...
Ideea pedepsei e sa nu-ti placa...
P.S. In legatura cu alte tari... sunt pedepse pentru tari civilizate si pentru tari necivilizate. Daac am fi oameni civilizati nu ne-am urca bauti la volan, si atunci legea ar putea sa p[revada o pedeapsa mai micuta, tocmai pentru ca nu e prea necesara...
pt krebs
Nu sunt exagerat, asa cum poate crezi tu. De ce intotdeauna trebuie sa ne uitam in gradina altuia - alte tari ? - #-o Cum este acolo si la noi nu este ? - de exemplu, in Germania spunea un prieten de al meu mai bine omori un om decat sa faci evaziune fiscala ...... la noi nu ne e frica de nicio pedeapsa, fie ca omori , fie ca faci evaziune sau conduci in stare de ebrietate sau sub influenta alcoolului ...... ne sperie doar birocratia care in alta parte nu exista.
la 0,59 alcool in aer expirat trebuia sa-ti fie suspendat permisul de conducere pe 3 luni si o amenda, nicidecum ceva penal.
pentru cei 0,59 in aer se inmulteste cu doi si vezi cat ai in sange.
IN NICI UN CAZ ANULARE DE PERMIS SAU ALTE CELE(DOSAR PENAL).
VEZI 102 DIN OUG 195/2002 REPUBLICATA PRECUM SI CELE DIN REGULAMENTUL DE APLICARE AL EI.
trebuie sa vezi in principal ce e in dosar(in cazul in care zici ca ti-au facut) procesul-verbal si dovada de retinere a permisului de conducere.
in principal actele care au stat la baza. dupa aia restul de acte.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Condus baut
sabin_bun
Buna ziua! Am 19 ani si in decembrie 2007 am fost prins la volan baut cu o alcoolemie in sange de 1.75. Aveam permis de 1an si 3luni. Au trecut deja 5 kuni si ... (vezi toată discuția)