avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOCIETATE DE LEASING IMOBILIAR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOCIETATE DE LEASING IMOBILIAR

am o societate de leasing, vreau sa-i maresc obiectul de activitate si sa extind pe leasing imobiliar, are cineva idee ce autorizatii, acte imi sunt necesare??

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 16:39, 11 Ianuarie 2008


Societati de leasing


- Activitatea de leasing este autorizata de catre Ministerul Finantelor pentru societati comerciale, infiintate potrivit Legii nr. 31/1990, cu modificarile ulterioare.
Sunt autorizate sa efectueze operatiuni de leasing:
a) societatile comerciale care au ca obiect de activitate leasing-ul echipamentului industrial, al bunurilor de folosinta indelungata si al imobilelor cu destinatie comerciala sau industriala, al imobilelor cu destinatie de locuinta ori leasing-ul fondului de comert sau al unuia dintre elementele sale corporale, denumite societati de leasing generale;
b) societatile comerciale infiintate de catre societati producatoare de echipament industrial sau bunuri industriale cu destinatie finala, fara a consuma substanta lor, denumite societati integrate;
c) societatile comerciale care au ca obiect de activitate achizitia sau constructia de imobile cu destinatie comerciala sau industriala, cu scopul utilizarii sau vanzarii lor, denumite societati imobiliare pentru comert si industrie - SICOMI.
- In cadrul Ministerului Finantelor se infiinteaza Oficiul pentru operatiuni de leasing, la care societatile de leasing sunt obligate sa se inregistreze in termen de 15 zile de la data la care au obtinut certificatul de inmatriculare.
- Societatile de leasing vor transmite anual Oficiului pentru operatiuni de leasing o copie a bilantului financiar-contabil si a contului de profit si pierderi.
- La sfarsitul fiecarui an financiar-contabil societatile de leasing vor fi obligate sa constituie din beneficiile realizate un fond de rezerva care sa reprezinte cel putin 10% din capitalul lor social.


sunt autorizata sa desfasor activitate de leasing,

dar pt leasing imobiliar, pe langa mentiunile de la Registrul Comertului, sunt necesare anumite autorizatii -- nu stiu, cred ca voi suna la BNR.
Probabil si un nou obiect de activitate, respectiv inchirierea bunurilor proprii si/ sau inchiriate #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa oficiul pentru spalarea banilor laura-tamara laura-tamara Buna Ziua, In cazul unor asociatii care nu au activitate economica(nu sunt platitoare de tva,nu platesc impozit pe profit),trebuie trimisa adresa la Oficiul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica hambra hambra O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice? Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat? cu multumiri. (vezi toată discuția)
Acte pentru infiintarea unei societati Am nevoie de citeva informatii intr-o problema de natura comerciala. Daca doresc sa infiintez o societate comerciala (al carei obiect de activitate sa fie ... (vezi toată discuția)