avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.

Buna ziua,

Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de contabilitate sau sa imi caut un contabil care sa se ocupe de actele contabile. Mentionez ca am mers la o firma de acest gen si mi-au cerut 480ron pentru contabilitate si inca 280ron in cazul in care am 1-4 angajati. Mi-au zis ca se ocupa de tot in cazul acesta, contracte de munca si toate cele. Fiind prima data cand intru in contact cu asa ceva, nu prea am idee ce si sum. Pierd mai mult daca ma ocup eu cu un contabil de asa ceva? Renteaza sa externalizez acest serviciu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 22:33, 21 Octombrie 2010
simonaoprica a scris:

Preturile se stabilesc in functie de volumul si complexitatea actelor- respectiv de la 50 lei pentru o firma start-up.


50 de lei... am vazut si eu ca este net-ul plin de asa-zisi contabili de 50 de lei... dar chiar tine cineva contabilitate de 50 de lei. Pai acum ca au iesi pe piata si bugetarii disponibilizati (care se vor orienta in special catre servicii de genul asta de servicii...) cred ca vom ajunge la 5 lei / luna, sau, cine stie, poate chiar -50 lei..
La banii astia nu recuperezi nici foile, tusul si costul transportului pentru depunerea declaratiilor. Nu mai vorbesc de timpul consumat cu inregistrarea actelor si depunerea declaratiilor... Daca mai dai si un telefon pe luna clientului deja ai iesit pe minus...
Vai de profesia asta... si de profesionisti care o compun...
Chiar asa ce calitate a serviciilor contabile, ca presupun ca pe langa operarea actelor mai si interpretezi operatiunile dpdv contabil si fiscal ca de tre sa le impaci...se ofera la asa tarif? Vai de profesia noastra, multi se vand si ne vand ieftin...:) Nu ma mai mir ca majoritatea asa zisilor "oameni de afaceri" romani au impresia ca un contabil doar muta actele si cand ceri un tarif pe masura calitatii serviciilor, cunostintelor si experientei multi zica ca se duc la altul care ia mai putin, dar nu se intreaba de ce acela ia mai putin? Multumesc sortii ca lucrez doar cu firme cu capital strain, se vede diferenta din foarte foarte multe puncte de vedere...Pacat de profesia asta!
Atunci sa promovam ideea ca la firme trebuie sa angajam contabili nu economisti,dar la sfarsitul anului trebuie sa ne "milogim" sa ne semneze si noua cineva bilantul.
Nu promovam aceasta idee, eu sustin externalizarea acestui serviciu catre o firma sau un cabinet de contabilitate,mai ales la un anumit tip de afaceri. Ideea ca munca dusa de toti profesionistii contabili adevarati trebuie apreciata mult mai mult atat material cat si ca atitudine. Iar tariful dat de d-voastra chiar e mult sub limita unui minim rezonabil....parerea mea, dar e o piata libera (asta daca nu iei in calcul tarifele orientative date de ceccar pt. lucrarile contabile), la fel ca si opiniile noastre a tuturor.
Respect!
simonaoprica a scris:

Atunci sa promovam ideea ca la firme trebuie sa angajam contabili nu economisti,dar la sfarsitul anului trebuie sa ne "milogim" sa ne semneze si noua cineva bilantul.


N-are nicio legatura modul cum se se organizeaza contabilitatea (externalizare la firma de contabilitate, prestare de servicii PFA, economist cu contract de munca, etc); ideea este ca la 50 lei nu se justifica deranjul; sau poate doar daca este firma clientului suspendata :).
Eu chiar nu cred ca se tine contabilitate pe 50 lei; poate doar in prima luna... ca sa atragi clientul.
Mai sunt unele firme / persoane care "muncesc" moka in prima luna, parca ar vinde iaurt. Chiar nu ne fac cinste astfel de practici... ati auzit dvs de avocat / notar / medic care presteaza pe tarife de genul asta. De ce ar fi profesia asta mai prejos...

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc contabilul? lianna_126 lianna_126 Buna ziua, Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea ... (vezi toată discuția)
Legea nr.82/1991 Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Cine ştie ce se doreşte cu modificarea art. 10 din Legea 82/1191 a contabilităţii? Cei de la CECCAR ne-au cerut o evidenţă cu societăţile care au cifra ... (vezi toată discuția)