avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Am nevoie de un contabil pentru o firma noua.

Buna ziua,

Am infiintat de curand o societate comerciala si este prima data cand fac acest lucru. Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg la o firma care se ocupa de contabilitate sau sa imi caut un contabil care sa se ocupe de actele contabile. Mentionez ca am mers la o firma de acest gen si mi-au cerut 480ron pentru contabilitate si inca 280ron in cazul in care am 1-4 angajati. Mi-au zis ca se ocupa de tot in cazul acesta, contracte de munca si toate cele. Fiind prima data cand intru in contact cu asa ceva, nu prea am idee ce si sum. Pierd mai mult daca ma ocup eu cu un contabil de asa ceva? Renteaza sa externalizez acest serviciu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 22:33, 21 Octombrie 2010
Cred ca s-a divagat rau de la topicul initial.Bineinteles ca cei care au firma de contabilitate o sa-si sustina cauza,iar economistii angajati cu 1-2 ore o vor susutine pe a lor.Eu tin evidenta la o firma de comert cu utilaje energetice(propria firma),are CA mare,profit destul,dar sincer n-am ce face intr-o saptamana cu actele si verificarile de rigoare.Am in jur de 50-70 de facturi de clienti(de valori mari ce-i drept),mult mai putine de furnizori,extrase si registre de casa zilnice,si Saga ce ma ajuta foarte mult.Adica,vreau sa spun ca ,e foarte buna solutia apelarii la un economist pe care sa-l angajezi 2 ore,nici nu-ti trebuie mai mult si,in plus sunt firme ce nu au nevoie de tot felul de servicii pe care le ofera firma de contabilitate.Si oricand poti sa-l soliciti,fara sa-ti spuna ca e ocupat cu alta firma.Unde am activitatea de baza s-a externalizat serviciul de contabilitate si de atunci se lucreaza foarte greu cu ei,nu pun la dispozitie datele solicitate la timp,multe chestii greoaie ce au aparut.Ideea e ca fiecare patron e liber sa aleaga cum isi organizeaza evidenta,in functie de calculele ce si le face.Ma gandesc cati bani m-ar fi costat sa apelez la o firma de contabilitate(numai 5-6 milioane cereau pentru certificarea situatiilor financiare!,fara sa aibe nici o raspundere,sa nu uitam).
S-ar putea ca unul dintre moderatori sa inchida topicul pt ca iar ne scoatem ochii in stilul mioritic...:)?

Multumesc!
andreeavoicila a scris:

S-ar putea ca unul dintre moderatori sa inchida topicul pt ca iar ne scoatem ochii in stilul mioritic...:)?

Multumesc!

Dar de ce sa se inchida topicul ?
E bine sa se lamureasca lumea ce si cum si mai ales de ce sunt anumite preturi pe piata .
Cu 50 de lei certifici un bilant indiferent de cifra de afaceri .

Asigurarea aia de raspundere profesionala e caca maca , din simplul motiv ca trebuie sa-l dai in judecata si sa demonstrezi ca intradevar , acel expert contabil/contabil autorizat/economist , ti-a produs o paguba .

Nu trebuie sa uitam ca un expert contabil nu trebuie sa faca si optimizare fiscala .

Eu cred ca 50 de lei pentru un start-up este destul de bine , mai ales daca nu are salariati .

La o firma cu care colaborez si care are o cifra de afaceri de peste 750 000 000 lei , eu nu iau decat 50 de lei , pentru ca in maxim 2 ore lunar nu am ce face , iar cand e nevoie imi mai da 100 de lei pe zi plus mancare si transport .

2 ore le calculez si cat mai stam de vorba .

De ce sa plateasca omul 600 , cand lucrarea face 50 de lei ? :hm:

Am avut pe cineva care se mira ca de ce cer 450 lei ( o zi la dispoitie inclusa ) , pentru ca el nu face profit si nici cifra de afaceri nu are . :O

L-a luat altcineva care l-a momit cu 200-250 lei lunar , pentru ca in final sa-i ceara si sa primeasca 600 .
A mai fost o discutie mai demult pe aceeasi tema : contabilitatea prin cabinet cu libera practica versus contract de munca .
Nici atunci si nici de data aceasta nu cred ca se poate ajunge la o concluzie finala pentru simplul motiv ca nu cred sa existe o concluzie .

In fond, este important ca pretul cerut/oferit sa fie cel corect , fair play .

Iar pe alta parte, nu cred ca are importanta modul de exercitare a profesiei ca forma ci cred ca ceea ce conteaza este profesionalismul persoanei si cat de rezistenta este acea persoana la compromisul care se poate sa apara dintr-un raport calitate /cantitate ( adica decat 100 de firme cu 50 lei, mai degraba 5 cu doua mii ... )

Si as mai face o observatie : nu inteleg din ce motiv orice discutie care se doreste sa fie principiala trebuie sa se transforme intr-o rafuiala din care sa rezulte "adevarul absolut "
Cred ca pot exista mai multe "adevaruri " in acelasi timp, fara ca acestea sa fie contrare , ci dimpotriva , se pot completa reciproc .
:hugall:
Sunt perfect de acord cu tine (Magda Stanciu ) s-a ajuns la un dialog urat folosind cuvinte jignitoare si razbunatoare , poate ca nimeni nu a relatat aici ceva din imaginatie , cred ca intentionat s-a generalizat subiectul relatat de mine sau de alti utilizatori , dar ce ma doare cel mai tare este faptul ca modul de exprimare si comportamentul intr-un dialog pe acest forum ar trebui sa fie raportat la nivelul educatiei dar si al nivelului de pregatire profesionala . Putina decenta n-ar strica , n-a spus nimeni ca toate firmele de conta. lucreaza haotic , si nici nu am dubii ca nu sunt contabili care practica acesta meserie de nevoie si iese un mare dezastru , n-am avut timpul necesar sa dezvolt subiectul , dar stim foarte bine cati "contabili " s-au reprofilat din persoane cu diplome de ingineri in cu totul alte domenii ...Si pentru ca m-a suparat f. tare "simonaoprica", as dori sa mentionez ca nu are competenta de a-mi masura capacitatea profesionala (pot sa ofer firmelor mele tot ce ofera un cabinet)si sa mai stii ca nu lucrez in "familie si cu ochelarii de cal ", iar in ceea ce priveste ramasul in urma ... mai vorbim , pentru ca mai sunt si contabili pe lumea aceasta care practica acesta nobila meserie de placere si apoi de nevoie , consulta zilnic modificarile in domeniu , adica depune mult suflet si nu fac lucruri de mantuiala cum crezi ! Ma uimeste pana unde poate sa ajunga nivelul unui dialog , care s-a dorit practic un schimb de infomatii si chiar de socializare . Si pentru ca am totusi o varsta , si o vechime in acesta profesie , va recomand sa folositi pe viitor cuvinte si expresii decente .

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa platesc contabilul? lianna_126 lianna_126 Buna ziua, Situatia firmei mele este mai deosebita.este infiintata la 6 ian.2009 si va avea activitate doar in mai -iunie deoarece se ocupa cu organizarea ... (vezi toată discuția)
Legea nr.82/1991 Diana Ionela Timoscov Diana Ionela Timoscov Cine ştie ce se doreşte cu modificarea art. 10 din Legea 82/1191 a contabilităţii? Cei de la CECCAR ne-au cerut o evidenţă cu societăţile care au cifra ... (vezi toată discuția)