avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt indeplinite sau nu conditiile unei fraude bancare?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt indeplinite sau nu conditiile unei fraude bancare?

Buna ziua
1. In timpul casatoriei sotul a contractat un credit de imprumut la banca garantat cu imobilul. Contractul de ipoteca a fost semnat de mine si de sot la momentul respectiv. Contractul de imprumut s-a incheiat numai intre banca si sot, acesta fiind imprumutat. La momentul intocmirii dosarului de acordare imprumut sotul avea contractul de munca incetat. Sa fiu mai explicita: In data de 1 august i s-a incetat contractul de munca (nu avea loc de munca) iar in data de 6 august s-a incheiat contractul de imprumut cu banca. Pe 11 august a fost angajat cu un salariu foarte mic comparativ cu adeverintele salariale pe care le-a depus la banca pentru lunile mai,iunie si iulie pentru a obtine creditul.
Banca sustine ca este frauda bancara dar pe dansii nu-i intereseaza acest aspect, ii intereseaza doar sa-si recupereze banii.
Intrebarea mea este: Este frauda bancara sau nu in acest caz?

2. Dupa cum am expus si mai sus ex sotul pe data de 1 august a ramas fara servici. Pe data de 11 august s-a angajat cu un salariu brut de 263 lei /luna. Pe 14 august a mers la banca (o alta banca decat cea de la punctul 1) si a incheiat contract de imprumut pentru o suma de aproximativ 5 mii de euro. La obtinerea imprumutului s-a folosit (a depus la banca) si adeverinta mea de salariat si vechime in munca pe un salariu de 270 lei net/luna. Eu nu am fost la banca sa semnez pentru depunerea adeverintei mele la dosar, nu sunt trecuta in contractul de imprumut.
Banca a spus ca e frauda bancara dar nu au luat nici o masura in acest sens.
Este sau nu frauda bancara?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:04, 14 Octombrie 2010
Cu scuzele de rigoare fac o rectificare:
Pentru punctul 2
Cred ca a folosit adeverinte de venit si vechime in munca pe lunile mai, iunie si iulie unde a declarat un salariu brut de 4400lei pentru ca adeverintele de salariu si vechime in munca ale mele erau pe aceste luni.
Avea cum sa foloseasca adeverinta de salariat cu salariu de 263 brut/luna avand in vedere ca se angajase cu 3 zile inainte sa incheie contractul de credit?
Cu stima
in mod normal, nu i s-ar fi acordat creditul fiind angajat de 3 zile, poate nici cu salariu nu se incadra.. dar nu stim ce a declarat, poate banca are dreptate, ca ei stiu ce o fi la dosar.
in orice caz, daca banca 1 sau banca 2 nu-i fac plangere, nu conteaza prea mult.
indiferent de situatie, latura penala nu va afecteaza
cu creditul 2 nu ar trebui sa va sicaneze banca pe dvs deoarece nu ati semnat nimic.
din cate inteleg eu vreti sa-i faceti rau fostului.
nu cred ca banii din creditul 1 nu a fost folosit impreuna cu dvs deci v-ati folosit si dvs de bani.
numai dvs stiti care a fost situatia insa daca acum la partaj el nu vrea sa inteleaga ca ii puteti forta mana e doar problema lui.
pentru fals in declaratii ,fals si uz de fals poate avea mari probleme.
acum depinde si de cand este creditul ca sa nu fi intervenit prescriptia raspunderii penale intre timp.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
doberv, utilizator
Stimate domn "doberv" din creditul 1 a cumparat un teren pe care inainte sa divorteze l-a trecut pe numele altcuiva. Deci? Cine si cui vrea sa faca rau?! E vorba de o suma de peste 70 mii euro. Nici daca mancam din ei cate 10 mii pe zi nu reuseam sa-i cheltui pentru ca dupa credit a introdus repede divort si a fugit in lume cu bani cu tot. El ca ma lasa in strada acum cand incepe iarna ca ma executa banca ce se numeste?
Creditele sunt din august 2008? A intervenit prescriptia?
Ii pot face plangere penala?
Cu stima
pai ati fost foarte naiva daca ati acceptat sa cumpere un teren si sa fie doar pe numele sau. mai mult in ce fel a trecut terenul pe numele altei persoane ?
e foarte complicata situatia insa trebuie sa uzati de toate caile pentru a va rezolva problema. daca acele credite sunt din 2008 nu a intervenit prescriptia si ar trebui ssa va garbiti pentru a intelege si dansul ca ori rezolvati situatia pe cale amiabila si in conditii favorabile pentru ambele parti ori v-a suporta rigorile legii.

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)
Este frauda bancara? Nina1 Nina1 Buna ziua, La obtinerea unui credit bancar persoana titulara ce a contractat imprumutul a folosit adeverinta de salariu si vechime in munca, adeverinta ce ... (vezi toată discuția)
Codebitor intr-un contract de credit Nina1 Nina1 Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de ... (vezi toată discuția)