avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LEASING FINANCIAR
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LEASING FINANCIAR

Am o nelamurire stiind ca s-au schimbat multe in privinta TVA, de fapt mai multe privind leasingul financiar.
O persoana juridica are incheiat un leasing financiar pt.un autoturism in luna sept.2010. Lunar, pe factura , pe langa rata ,dobanda, comision gestiune, apare si cota parte din valoarea reziduala(cf.contract). Inrebari:
1. este deductibil TVA aferent acestei cote de rata reziduala?
2. comisionul de administrare platit la incheierea contractului si cel de gestiune de pe parcursul leasingului poate fi trecut direct pe cheltuieli sau se include in valoarea mijlocului fix pt calculul amortizarii?
3. mai exista vreo limita de valoare a autoturismului (val. lui este de 26000 euro)in ceea ce priveste deductibilitatea la amortizarea fiscala?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:50, 12 Octombrie 2010
1. nu este deductibil
2 l-as include pe costuri ; in fond este o cheltuiala , dar am mai intalnit cazuri cand este inclus in valoarea mijlocului fix.
3. nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing financiar antonia_m09 antonia_m09 O persoana juridica are incheiat un leasing financiar pt.un autoturism in luna sept.2010. Lunar, pe factura , pe langa rata ,dobanda, comision gestiune, apare ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala leasing financiar laviluca laviluca Buna ziua, Sunt o PFA si in ianuarie 2012 s-a terminat contractul de leasing financiar pentru un autoturism, contract care a inceput in anul 2007. Am primit ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing JENIFER JENIFER Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)