avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Adrese si cereri fara raspuns
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Adrese si cereri fara raspuns

Am depus in mai multe randuri sesizari sau cereri la consiliul local sau primarie.In general nu se raspunde deloc,sau cu mare intarziere,si raspunsurile sunt niste epistole,care ocolesc subiectul.Dar m-am cam saturat!Ultima am depus-o in ianuarie,am sunat dupa doua luni,am fost intrebat,"totusi la ce va asteptati"?Mi s-a promis un raspuns pe care bine-nteles nu l-am primit.In aprilie am depus"cerere la cerere"pentru a primi raspuns.Dupa mai mult de o luna am primit o recomandata,prin care mi se scrie "adresele dvs. sunt inregistrate"-de parca-s prost si nu stiu ca eu le-am inregistrat,si "urmeaza sa primiti raspuns in cel mai scurt timp"(probabil in 40 mai,ma gandesc).Intrebarea mea este:ce sa fac mai departe?Unde sa ma duc?
Cel mai recent răspuns: ContSters67366 , utilizator 15:08, 11 August 2012
Art.8 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ:
(1) Persoana vatamata intr-un drept recunoscut de lege sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns in termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ competenta, pentru a solicita anularea, in tot sau in parte, a actului, repararea pagubei cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat intr-un drept al sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea in termen sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii.

Art. 8. - O.G. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor:
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2) Pentru solutionarea petitiilor primite de la o alta autoritate sau institutie publica, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.
Art. 9. - In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
Art. 10. -
(1) In cazul in care un petitionar adreseaza mai multe petitii, sesizand aceeasi problema, acestea se vor conexa, petentul urmand sa primeasca un singur raspuns.
(2) Daca dupa trimiterea raspunsului se primeste o noua petitie cu acelasi continut, aceasta se claseaza la numarul initial, facandu-se mentiune despre faptul ca s-a raspuns.
Art. 11. - In cazul in care prin petitie sunt sesizate anumite aspecte din activitatea unei persoane, aceasta nu poate fi solutionata de persoana in cauza sau de catre un subordonat al acesteia.

Art. 15. - Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta;

Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
OK.Deci,daca a trecut mai mult de 4 luni de la prima si 6 saptamani de la a doua petitie,in momentul in care am primit un "raspuns"care-mi spune ca imi vor raspunde mai incolo la intrebari,care-i calea pe care o pot urma?Ma duc la judecatorie sau tribunal si depun plangere?
Am si eu o intrebare: o unitate militara se incadreaza in acele institutii prevazute de art. 2 din ordonanta guvernului nr.27/2002?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)