avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Hotãrâre-pilot CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Hotãrâre-pilot CEDO

Suspendarea pe o perioadă de 18 luni se referă doar la cauzele aflate pe rolul CEDO sau vizează şi procesele aflate pe rolul instanţelor din România? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:59, 23 Decembrie 2010
pe rolul CEDO.
Statul Roman va fi obligat practic sa abroge lg 112/1995 si lg 1/2009 (Felix-Voiculescu).
Este insa posibil ca Instantele sa introduce d.p.d.v. tehnic diverse amanari, cu scopul de a astepta deciziile Supremului, insa nu cred ca acestea vor avea un efect imediat

Marta Tot a scris:

Suspendarea pe o perioadă de 18 luni se referă doar la cauzele aflate pe rolul CEDO sau vizează şi procesele aflate pe rolul instanţelor din România? Vă mulţumesc!
Abrogarea unei legi nu actioneaza decat pentru viitor ! Cred ca emiteti judecati nesustinute de cunoasterea unor principii fundamentale de drept.

Suspendate sunt si cauzele ce se inainteaza CEDO dupa emiterea sceleratei decizii pilot care in fapt da aviz Statului roman sa-si continue abuzurile prin omisiune sau temporizare. Si oricum autoritatile statului actual nu vor mai fi aceleasi cu cele de peste 18 luni !
Decizia pilot este cusuta cu ata alba si ascunde o cardasie funesta drepturilor omului incheiata intre CEDO si Statul Roman.
Nu cred ca CEDO mai poate reprezenta un ultim recurs pentru napastuitii si nedreptatitii justitiei Romane.
O institutie a Consiliului Europei care da 18 luni Marius Chicos Rostoganului sa-si bata joc de toate loazele ce isi puneau sperantele in dreptul omului clamat la Strasburg.
Curtea Europeana a Drepturilor omului a alunecat pe panta partizanatului politic sau, nomine odiosa, pe aceea a ..ochiului dracului care in Romania are un nume ce incepe cu sh si se termina cu ...gà.

Nu se va sinchisi nimeni si in 18 luni vor mai trece pe al taram alti si alti ultimi mohicvani ce au crezut in dreptatea unei Europe care in curand e sortita imploziei
Atanasiu c Romaniei nu e scelerata, CEDO observa ca la numarul de cazuri aflate in asteptare la Strasbourg, ar lua zeci de ani recuperarea sumelor, ceea ce nu este nici drept nici efectiv. In al doilea rand, CEDO recunoaste greaua povara asumata de statul roman prin reglementari haotice si daca nu poate plati, statul nu va plati, neputand fi executat.

Cel mai probabil se va adopta o noua lege prin care despagubirile sunt plafonate, asta sugereaza Atanasiu c Romaniei. Ce e interesant e daca asta va merge chiar in instantele nationale care urmeaza, zic eu, o interpretare de genul dvs, maximala si originala a drepturilor oferite de Conventie. S-ar putea ca ce permite CEDO sa nu permita instantele din tara, va fi interesant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarea cedo in cazurile pilot impotriva romaniei - art. 1 protocol 1 conventie Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Anunt pe aceasta cale, in premiera, ca [b]pe 12 Octombrie, CEDO va publica hotararea in cazurile pilot impotriva Romaniei privind nerespectarea Art. 1 din ... (vezi toată discuția)
Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)
Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)