avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu vatamare corporala

Acum o saptamana am suferit un grav accident de circulatie, din care , multumita domnului, am scapat decat cu vanati, o mana in gips si o fractura la picior. Sotul meu a avut nevoie de copci la ploapa si nu au lipsit vanataile.
O domisoara posesoara uni bmw a intrat pe contrasens acrosandu-ne brutal.
Inafara faptului ca masina mea este distrusa total(matiz) si trebuie sa rezolv cumva cu asigratorul, as vrea sa stiu ce procedura trebuie sa indeplinesc pt a o putea da pe duduita in judecata pentru vatamare corporala.
Cum se procedeaza ? Ce criterii trebuie sa indeplinesc ? Ce prevede procedura in cazul mai sus mentionat?
V-as fi profund recunoascatoare daca mi-ati raspunde solicitarii!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:22, 16 Octombrie 2010
:)Multumesc incaodata pt raspunsul dvs.
In urma discutiei avute cu organul abilitat care se acupa de dosarul nostru am constatat urmatoarele :-
-masuratorile s-au facut in deradere, iar cand am intrebat cati metri de balize a spulberat fetita cu bmw-ul pana sa intre pe constrasens sa ne spulbere pe noi a schimbat vorba
- dupa 8 zile de la accident politia nu are actele bmw-ului (talon , asigurare etc) acest lucru tragandu-ma in spate neputand sa scot anexa 2 pt a ma putea duce cu masina la firma constatatoare(astra).
Ca raspuns am primit urmatorul :" nu a avut actele in masina in seara accidentului, noi i-am facut citatie sa vina sa le aduca !" Este inuman si strigator la cer ceea ce se intampla in sistemul romanesc.
Am dat declaratie si m-a intrebat daca doresc sa merg pe penal. Raspunsul meu a fost afirmativ ; am fost la IML, am facut constatarea dar acum urmeaza asa astept ca spitalul elias, cel la care am fost dusa de catre salvare in seara accidentului sa trimita fisa medicala catre acestia .
Din cate am inteles de la comisarul care se ocupa de caz procesul penal va fi pt vatamare corporala din culpa iar eu sunt reprezentata ca parte civila. am cerut daune ( medicale si cumpararea unui alt auto ) 4500 euro. pt ce imi trebuie avocat din mom ce politia va intenta cazul penal iar eu voi merge pe civil ? parca ati spus ca pe civil ma pot reprezenmta singura.
poate am inteles eu gresit ..va rog sa ma l;amuriti....iar la cele relatate mai sus sa ma sfatuiti ce pot face ca sa fie in favoarea mea.
cu stima si respect, Mirela!
tipic pt sistemul din romania, apoi dumneavoastra va veti constitui parte civila in procesul penal , deci nu intr-un proces civil, totusi consultati un avocat am impresia ca partea vinovata vrea sa se sustraga anchetei iar toate tergiversarile acestea pot fi in defavoarea dumneavoastra. aveti mare grija si la ceea ce va fi scris in certificatul de la IML, daca stiti exact ce diagnostic vi s-a pus in seara accidentului puteti merge personal la IML, acolo exista un fel de nomenclator al afectiunilor si numarul de ingrijiri medicale care se da, pt ca acele zile nu se dau asa dupa ureche, problema este ca accesul la acel nomenclator este destul de greoi , mai puteti consulta pe internet cartea Medicina Legala de Vladimir Beldis , va spun asta pt ca peste tot exista persoane coruptibile.
Dvs.trebuie sa dovediti pretentiile emise cu acte,martori,expertiza de evaluare a strticaciunilor autoturismului ,cu concluziile expertului daca acesta(autoturismul) mai poate fi adus in stare de functionare prin reparatii si eventual costul acestora
De asemeni puteti solicita daune morale,reprezentand suferintele contravaloarea suferintelor cauzate dvs si sotului prin producerea accidentului.
Suferinta nefiind cuantificabila ,dvs veti stabili o suma,iar instanta,se va pronunta asupra cuantumului acesteia
Toate aceste probatorii trebuie administrate in prezenta unui avocat si de aceea aceasta recomandare pentru ca totul sa se faca profesionist,fara a da locul unor interpretari.
Pana la citirea rechizitoriului,in instanta, va puteti modifica cuantumul pretentiilor emise.
Pastrati toate actele justificative ale cheltuielilor efectuate ,bonuri,facturi,retete de tratament,contravaloarea transportului la si de la spital,contravaloarea refacerii,etc,pentru a le prezenta in instanta pentru a fi avute in vedere la stabilirea sumei reale.
Daunele materiale va vor fi acordate in masura dovedirii lor cu probatorii.
Onorariul de avocat va va fi restituit in cazul stabilirii unei culpe a celuilalt conducator auto,fiind incluse in cheltuielile de judecata pe care acesta va fi obligat sa vi le plateasca.
succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)