elladomi a scris:
Nu il mai speriati pe om nu se va ajunge la arest preventiv pentru o injuratura dar nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru deoarece in sala de judecata troneaza solemnitatea si trebuie respectati chiar si acele persoane care poate nu merita acest lucru.
saru'mana,
Pentru o injuratura nu, dar pentru ultraj in concurs cu alta infractiune exista o probabilitate destul de semnificativa
Buna seara! Fapta este ultraj in forma agravata. Riscati o pedeapsa de 4 ani si jumatate de inchisoare, acesta fiind maximul care puteti sa-l primiti. Nu cred ca veti fi arestat pentru o asemenea fapta. Desi codul penal sanctioneaza aceasta fapta si cu amenda, trebuie sa va ganditi ca pedeapsa va va fi aplicata de un alt judecator care nu va trece usor cu vederea fapta dvs. gandindu-se ca si el putea fi in aceeasi situatie. Va sfatuiesc sa apelati la metode legale de rezolvare a problemelor dvs. cum ar fi de exemplu o plangere la CSM impotriva judecatorului sau chiar o plangere penala. Justitia nu se face cu injuraturi.
Multumesc dle Alex,
M-am gandit si la o plangere impotriva judecatoarei cu pricina, insa am citit niste spete tare interesante care m-au facut sa ma razgandesc, si anume o persoana care a facut plangere impotriva unui judecator a fost acuzata ulterior de "acuzatii nefondate" , nu ca acele acuzatii nu ar fi avut si suport real, ci pentru ca totul tine de interpretabilitate!!..deci, ce sens are sa ii dau unui "corB" o plangere impotriva altui "corb"? pentru a risca ca la sfarsit sa mi se scoata mie ochii?
Camera Deputatilor a adoptat la 5 mai 2010 Ordonanta de Urgenta nr. 198/2008 de modificare a Codului penal, cu amendamente, unul dintre acestea vizind inasprirea pedepsei pentru infractiunea de ultraj asupra politistilor
Astfel, lovirea sau orice acte de violenta asupra politistilor se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, eliminindu-se alternativa privind pedeapsa cu amenda. Deputatii din comisie au fost convinsi ca aceasta prevedere va duce la descurajarea acestor infractiuni, iar procurorii nu vor mai avea motiv sa propuna pedeapsa de amenda. Ordonanta prevede majorarea cu jumatate a pedepselor pentru infractiunile care sint savirsite asupra judecatorilor, procurorilor, organelor de cercetare penala, executor judecatoresc, jandarmi, politisti, militari. Intrebuintarea de cuvinte insultatoare, gesturi obscene, amenintare la adresa judecatorilor, procurorilor, politist, jandarmilor aflati in exercitarea functiunii se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la un an.
Abordarea acestui subiect intr-o maniera putin generala,dar pur "romaneasca" a acestui subiect ne va indritui sa facem constatari interesante,daca nu chiar generatoare de neliniste.
1.Se intampla in viata cuiva intr-un anume moment sa aiba de-a face cu cate un personaj,care sa fie nedemn pentru a ocupa o anume demnitate ,o functie sau care are o anumita indeletniciresi de aici se produce acel declic,care determina persoana respectiva sa devina un advresar inversunat al respectivei functii sau indeletniciri,generalizand totul,
2.Se intampla ca o persoana sau cineva drag al acesteia,un membru al familiei sale sa aiba probleme reale pentru care cel vinovat in fata legii(dar niciodata vinovat in ochii persoanei dragi) sa fie sanctionat intr-un fel sau altul de societate,prin mecanismele sale.
Ei bine ,aceasta persoana,generalizand pana la absurd lucrurile va fi un adversar"feroce" al celor din tagma celui care a luat masura care i-a nedreptatit omul drag sau apropiat.
3.Am mai scris despre acest aspect.
Sunte persoane care pe buna dreptate sunt nemultumite de anumite situatii si protesteaza justificat impotriva respectivelor nedreptati la care au fost supuse.
La "corul" nemultumitilor,sa le zicem justificati,intotdeauna se vor aduga si persoanele din cele doua "categorii" aratate mai sus.
Tocmai pentru faptul ca infractorii si de multe ori apartinatorii acestora,nu vor simpatiza niciodata un politist sau un magistrat,nu inseamna ca toti trebuie sa avem aceiasi parere.
Aceasta neinsemnand ca in cele doua profesii,luate ca exemple, nu exista probleme sau nu exista "uscaturi"
Delimitarile sunt foarte dificil de facut si cred eu ,ca de aceea trebuie facute cu grija sau macar in cunostinta de cauza
Pagina 2 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5