avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele tatalui meu pana aici totul e ok dar in 1990 a murit si fratele tatalui meu iar acesta era casatorit si avea o fata la vremea aceea minora,acum bunica mea vrea sa ai cedeze partea ei din mostenire stranepotului adica fiului meu,intrebarea mea este poate avea pretentii verisoara mea la pertea bunici?Mentionez ca dupa moartea unchiului meu nu sa facut tacsa de succesiune si au trecut 20 ani de atunci,bunica vrea sa faca testament deoarece ne fiind facuta taxa de succesiune ar costao foarte mult un act de vanzare cumparare si nu al putem face pt ca nu avem cadastru iar cadastrul nu poate fi facut fara a doua taxa de succesiune,este cam complicat dar vas ruga totusi sa ma ajutati pt ca eu sunt singura care are grija de bunica verisoara mea nu a vazuto de aproape 10 ani pe bunica,nu as vrea sa intre in posesia bunurilor intrtinute de mine:sorry:
Am inteles ca se poate face totusi cadastru fara txa de succesiune,am fost la un notar care spunea ca trebuie sa am certificatu de deces al unchiului decedat pt scoaterea lui din cartea funciara si se poate face apoi cadastru si contract de intretinere intre mine si bunica,intrebarea mea este mai poate verisoara mea sa atace contractul dupa moartea bunici si daca da ar putea avea castig de cauza?
Bună am și eu o intrebare bunica mea a murit și unchiul meu prima data a murit unchiul meu care avea grijă de bunica mea eu l-am inmormântat și bunica a rămas singura mama mea nu a dorit sa o grijeasca și am decis sa am eu grijă de ea cu bani cu medicamente,etc acuma bunica mea a decedat și mama mea vrea sa vanda casa eu ca nepoata pot face ceva in privinta asta sa nu o vânda?mentionez ca casa nu era intabulata pe bunica mea avea doar o harte fără semnatura și stampila pe care mi-a dato mie și acuma mama mea spune ca am furat-o. Ce pot sa fac nu vreau ca din muncă bunicii mele sa devina un loc de pescarie.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema cu un imobil care a fost al bunicilor mei,bunicul a decedat in urma cu 18 ani dupa moartea lui sa dezbatut taxa de succesiune si casa sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)