avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de imprumut - actionar care imprumuta ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de imprumut - actionar care imprumuta societatea

buna!

un actionar pers. fizica va imprumuta societatea (s.a.) cu suma de 40.000 euro.

care sunt conditiile legale? contr de imprumut trebuie autentificat la notar?

e pentru prima data cand sunt pusa in situatia de a redacta un asemenea contract. ce nu trebuie sa-mi scape? dobanda, garantii...?

va multumesc anticipat pentru ajutor,
k.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:20, 1 Februarie 2008
Nu stiu de ce vi se pare "nu stiu cum" sau "interpretabil" sa pui dobanda intr-un contract de imprumut de la asociat! Daca ar fi imprumutat de la banca, societatea ar fi fost intr-o situatie mai proasta, asa incat nu vad de ce sa-l sanctionezi pe asociat, care renunta la bani o perioada, pentru ca isi ajuta societatea. Lipsa banilor trebuie compensata, si nu e nimic exagerat in asta. Singura problema interpretabila ar putea fi cuantumul dobanzii, ca si gradul total de indatorare al societatii, ca de-asta exista thin capitalization rules. Asta insa e alta discutie.

Poti sa pui fara probleme dobanda in contract, atata vreme cat e rezonabila (ex. dobanda legala).
O dobanda ce nu depaseste dobanda medie bancara mi se pare rezonabila - daca se depaseste aceasta deja se poate pune problema schimbarii naturii juridice a contractului.
unde pot gasi un model de contract de imprumut?
Multumesc
am incheiat contractul de imprumut saptamana asta. am citit legislatia incidenta in domeniu ( legea 99/1999, art. 100 din titlul VI, og 9/2000, codul fiscal - art. 23, alin. 5). am prevazut dobanda in contract la nivelul dob de ref BNR din prima zi lucratoare a anului majorata cu 50% pe an. nu am autentificat contractul, i-am dat doar data certa; asa a cerut banca, sa poata face viramentul fara probleme. am verificat si gradul de indatorare al societatii, e ok.

va multumesc pentru ajutor,
k.
Bravo! :)

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la persoane fizice mal mal Buna ziua! Sa fiu mai explicit. Sotia mea a luat un imprumut de la o asa zisa colega suma de 7030 ron cu contract notarial .In contract este facut un grafic ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)