avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inca o intrebare... Pedeapsa cu suspendare revocata...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inca o intrebare... Pedeapsa cu suspendare revocata...

Buna ziua din nou.Imi cer scuze daca sunt prea insistenta,dar nepricepandu-ma la astfel de probleme si neavand,deocamdata,posibilitatea de a afla din alta parte raspunsul intrebarilor mele,singurul ajutor sunteti dvs.
As vrea sa ma lamuriti cu inca o chestiune.Atunci cand s-au incheiat procesele prietenului meu si i-au dat 2 si respectiv 4 ani cu suspendare,cerinta lor a fost ca el sa-si finalizeze niste cursuri(universitare sau de calificare) si sa merga la Serviciul de Probatiune sa semneze lunar,(modalitate prin care ei il tineau sub supraveghere?).Am spus,nu ma pricep foarte bine.
Intrebarea mea este daca prin acest mod el isi ispasea pedeapsa(cursuri,semnat),sau doar era o conditie a pedepsei cu suspendare.Intreb asta pentru ca nu stiu exact cat timp o sa aiba de executat si cat anume i se scade sau i se poate scadea din pedeapsa.
Multumesc anticipat.
A.P.
Cel mai recent răspuns: Aleksa3g , utilizator 01:48, 20 Octombrie 2010
Am inteles si stiu treaba asta.Stiu ca are de executat 4 ani.Dar,nu stiu,inca daca periodata in care s-a prezentat lunar,la serviciul de probatiune,se considera un mod de executare al pedepsei cu suspendare sau este o conditie impusa de ei,pt a ramane in libertate,la acea vreme.
Asta este nelamurirea mea,pt ca nu stiu exact cat o sa aiba de executat din cei 4 ani.
Multumesc
A.P.
:)...Perioada de care a beneficiat in libertate nu se considera executare privativa de libertate.E logic.
A fost revocat beneficiul gratierii pentru cele doua pedepse aplicate cu suspendare,conform art,83 c.pen,s-a dispus contopirea pedepselor urmand sa execute pedeapsa cea mai grea in detentie ,cea de 4 ani .
Perioada in care s-a aflat in executarea pedepsei cu suspendare nu se poate deduce din detentie,pe simplul motiv,ca era in libertate.
Termenul de incercare in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei aplicate, la care se adauga un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani.
Daca cel condamnat nu indeplineste cu rea-credinta masurile de supraveghere prevazute de lege ori obligatiile stabilite de instanta, aceasta revoca suspendarea executarii sub supravegere, dispunand executarea in intregime a pedepsei.
Dar daca sunt indeplinite toate sarcinile?
Problema nu a fost ca nu si-a indeplinit sarcinile dispuse, ci s-a constata ca nu pot fi contopite 2 pedespe sub supraveghere,astfel incat i-au dat de executat pedeapsa cea mai grea si anume,4 ani..."Anuleaza beneficiul suspendarii sub supraveghere..."
Cererea,sau mai exact,cererile de contopire(2 la numar),au fost inaintate de serviciul de probatiune.
Se mai poate face ceva?Imi cer iertare daca nu sunt foarte explicita,dar nu sunt in domeniu.

Multumesc anticipat
A.P.

Alte discuții în legătură

Când se consideră executată o condamnare cu suspendare și probațiune? anca196 anca196 Acum 3 ani nepotul meu a fot condamnat 3 ani cu suspendare la executare si 7 ani de probatiune. Daca cei 3 ani s-au scurs, se considera pedepsa executata? daca ... (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Revocarea suspendariiexecutarii pedepsei sub supraveghere notnaucin notnaucin sunt chemat pentru revocare inainte cu 2 luni de a-mi expira perioada de supraveghere,care sunt saNSELE SA RAMAN CU SUSPENDAREA DACA NU Am savarsit nici o ... (vezi toată discuția)