avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie in Tunisia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie in Tunisia

buna ziua,ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a ma casatori cu un cetatean tunesin in Tunez.Sunt cetatean roman dar stabilita in Spania de 10 ani si vreau sa ma casatoresc in Tunez,va rog frumos sa imi spuneti ce acte am nevoie ...multumesc
Daca vreti sa va casatoriti in fata autoritatilor tunisiene, rugati-l pe viitorul sot sa afle informatiile necesare de la autoritatile competente din Tunisia.

Presupun ca veti avea nevoie, printre altele, de:

- O adeverinta de celibat, care se obtine personal sau prin mandatar cu procura speciala de la primaria care are in pastrare actul dumneavoastra de nastere.
Procura trebuie autentificata fie la misiunea diplomatica/oficiul consular roman/a, fie la un notar local, caz in care trebuie apostilata sau supralegalizata - in functie de tara in care se efectueaza -, insotita de traducere legalizata in limba romana.
Adeverinta de celibat trebuie probabil supralegalizata de MAE roman: [ link extern ]
si ambasada Tunisiei la Bucuresti: [ link extern ]

- Un certificat de cutuma emis de Ambasada Romaniei din Tunis: [ link extern ]
buletinul il am expirat,cu pasaportulin vigoare se poate sau nu??
imi cer scuze ca pun multe intrebari dar nu am la cine sa apelez....certificatul de cutuma emis de catre amabasada Romaniei din Tunez cum il pot scoate''?
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Pentru eliberarea de către Ambasadă a unui Certificat de Cutumă (Certificat de Capacité Matrimoniale) solicitat de autorităţile tunisiene, în faţa cărora se încheie căsătoria, cetăţeanul român trebuie să prezinte următoarele documente:

- certificat de naştere românesc, original şi copie;
- paşaportul românesc, original şi copie (pagina cu fotografie);
- adeverinţă de celibat eliberată de autorităţile române, original şi copie;
- paşaportul tunisian al viitorului soţ, original şi copie (pagina cu fotografie).
Dacă este cazul:

- sentinţa de divorţ, rămasă definitivă, original şi copie;
- certificat de deces, original şi copie.
Documentul este eliberat pe loc.
Taxele consulare se plătesc, în numerar, în Dinari Tunisieni (echivalent 110 Euro).
draga mea. eu sunt casatorita cu un tunisia de 7 ani dar spre fericirea mea mam casatorit in romania. as dori sa te anunt ca daca te mariti in tunisia, in caz de divort( nu se stie niciodata), femeia nu are nici un drept nici pentru intretinerea ta si a copiilor atunci cand este cazul si nu ai dreptul nici la custodia copiilor. legea tunisiana vor da copiii in grija tatalui si nu vei mai putea niciodata sa ii scoti din tunisia. gandestete bine la viitor. casatorestete mai bine in romania. te salut si iti doresc sa fii fericita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supralegalizare magda_alexandrescu magda_alexandrescu Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din ... (vezi toată discuția)
Supralegalizarea actelor oficiale strãine pentru a fi folosite în românia anymor anymor Ma poate ajuta cineva? Cum poate prietenul meu supralegaliza un certificat de nastere pt a fi folosit in Romania in vederea casatoriei? Precizez ca el este din ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)