avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau schimbare de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau schimbare de nume

Vreau si eu sa schimb numele baietelului meu de numai 4 ani in urma divortului ,dar acesta nu este de acord dar nici nu se intereseaza de copil cum sa fac?:(:(:(
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:14, 5 Noiembrie 2010
pai ca urmare a divortului ..baietelul cui a fost incredintat in intretinere?
cine nu este de acord, copilul :-/ aaaa...presupun ca tata nu este de acord...:rolleyes: Oricum, daca acesta reprezinta tata, fara acordul lui nu puteti sa schimbati numele copilului si apoi de ce ati face-o...:confused: faptul ca nu se intereseaza de el ? probabil are o motivatie intemeiate ! Nu ca este in regula sa nu se intereseze de el, numai ca aceasta problema se poate solutiona altfel, dar in nici un caz nu se rezolva prin schimbarea numelui.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
mie mi-a fost incredintat bineinteles,deoarece copilul meu nu a avut parte de un tata!!!!!si el nu va fi deacord niciodata sa ai mschimb numele dar nici nu il intereseaza de copil,iar el acum astyeapta alt bebe ,acum spuneti-mi si dumneavoastra cum sa fac sa imi poarte mie numele,ca e la gradin ita copilul dar cand o sa mearga la scoala????nu vreau sa aiba probleme .....:((:((:((:((
Stimata doamna...
Traim intr-o societate in care astfel de probleme sunt frecvente si nu cred ca se mai mira nimeni ca fiul dv poarta alt nume de familie....Credeti ca sunteti singura divortata si care are alt nume decat copilul?
Copilul nu va avea nici un fel de probleme, profesorii se intalnesc frecvent cu asfel de situatii si stiu sa le gestioneze. Colegii copilului pot fi rautaciosi, dar aici intervine tactul profesorului, care va trata cu discretie faptul ca mama poarta alt nume. Eu zic sa nu va faceti griji....
Daca tatal se opune schimbarii de nume, copilul dv isi va putea schimba numele deabia la 18 ani, in nume propriu.
dar daca ma casatoresc nici asa nu ai pot schimba numele???trebuie sa fie o cale ...nu se poate.........

Alte discuții în legătură

Vreau sa trec copilul pe numele meu zeus29 zeus29 Sotia mea are un copil cu un alt barbat,si eu as dori sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l trece pe numele meu.( tin sa precizez ca copilul nu a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii restrictioneaza dreptul de a calatori in strainatate? WhiteRose1 WhiteRose1 Buna ziua. As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care voi avea un copil in afara casatoriei si doresc sa preia numele meu de familie, de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume adryblondy adryblondy am fost casatorita si am hotarat sa puratm ambii soti numele meu de familie.Am nascut un baietel care a luat si el numele meu de familie, apoi am divortat , ... (vezi toată discuția)