M-am gindit sa cer cetatenie in tara de adoptie,dar imi spun ca trebuie sa renunt la cetatenia Romana,pentru ca nu exista acord intre cele doua tari.Imi puteti da amanunte despre conditiile in care pot renunta la cetatenia romana si daca se poate recupera ,in ce conditii?
Cred ca trebuie sa ma informez innainte de a face pasul:D
In multe tari nu este admisa cetatenia dubla. Sau obtinerea cetateniei este conditionata de aducerea dovezi de renuntare la vechea cetatenie, dupa care multi o resolicita pe cea veche. Si totusi pentru cetateni din UE se mai fac exceptii, fara a fi vreo personalitate sportiva, stiintifica etc. Doar ca simplu muritor. (Imi este cunoscut caz concret).
In alte tari nu exista prin lege cerinta de renuntare la vechea cetatenie, nici interdictia de a avea mai multe cetatenii, insa autoritatile in dorinta de a stopa migratia si in cadrul UE solicita eventual renuntarea.
In fond este dreptul lor sa faca cum doresc, nu exista obligatia de a acorda cetatenia celor veniti,ci doar (in UE) dreptul de sedere.
Informati-va exact de situatia din Spania, adica interdictie la cetatenia dubla, urmarile daca sunteti prins ca aveti cet dubla, poate este doar cerinta de a renunta la cetatenia initiala dupa care va puteti redobandi cet. romana.