avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedumerire mostenire/succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedumerire mostenire/succesiune

Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic pe scurt.

Bunicii mei naturali s-au despartit. Fiecare dintre ei s-a recasatorit. Din casatoriile actuale nu a rezultat niciun mostenitor. Dintr-a lor, tatal meu este unicul fiu.

In cazul bunicului meu natural, doamna cu care s-a recasatorit avea o fiica rezultata dintr-o casatorie anterioara. Acea fiica este schizofrenica si este internata intr-un centru specializat. Cu alte cuvinte este in grija statului.

Doamna cu care s-a recasatorit bunicul meu natural, a decedat acum 4 ani de zile. Dansa are o nepoata care se ocupa in locul ei de fiica schizofrenica.

Prima intrebare ar fi legata de succesiune. Mai exact, este posibil ca nepoata respectiva sa fi facut succesiunea dupa dansa fara ca tatal meu sa stie? Asta luand in considerare ca fiica naturala a dansei, este incapabila dpdv intelectual sa emita pretentii la dreptul sau matern.

Si a doua intrebare, ar fi posibil ca eu sau tatal meu sa incepem succesiunea dupa dansa, si ce ar presupune mai exact luand in considerare fiica bolnava.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Bogdan_G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan_G , utilizator 16:17, 20 Octombrie 2010
destul de complicat intr-adevar.
se pare ca amandoi succesorii bunicii decedate , sunt persoane pt. care trebuie demarata procedura de punere sub interdictie judecatoreasca .

fiica defunctei personal nu putea sa ceara dezbaterea succesiunii , avand in vedere starea sa de sanatate .
in mod normal toti succesorii sunt citati de notar sau instanta in vederea participarii la dezbaterea succesorala.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Acum macar am o idee cam ce ar trebui facut si cum stau lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andynagy13 andynagy13 am un tata decedat din anu 2007 noiembrie.eu sunt copilul lui din prima casatorie,el sa recasatorit ulterior si are o fata cu actuala sotie.vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)