avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o problema!

Sotia i-a luat cheile de la masina sotului ei pentru k el a inselat-o.. Ce poate sa faca el in cazul asta? Mai are doar talonul.. Sotia poate fi acuzata de ceva? Ea are martori k a fost inselata; si i-a luat cheile pentru k mai era si beat si voia sa plece cu masina k nu mai era primit in casa sotiei.. Masina este cumparata in timpul casatoriei..! Sotul tot ameninta k o sa o declare furata.. Ce se poate intampla?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:39, 29 Septembrie 2009
Pana la finalizarea divortului, desi legal aveti aceleasi drepturi ca si mama fetitei, si in mod normal ar trebui sa vi se permita sa va vizitati fetita, paradoxal, nu exista legislatie pe segmentul acesta de "situatie" daca pot sa-i spun astfel.
Ar exista posibilitatea unei ordonante presedintiale, prin care sa vi se permita sa aveti legaturi personale cu minora pana la finalizarea cererii de divort si a cererilor accesorii, insa, din practica va spun ca si, aceasta actiune ar putea dura cam tot atat cat si divortul sau poate mai putin, dar nesemnificativ...
Ar exista posibilitatea de a cere incredintarea minorei catre dvs., si ati putea pe parcursul divortului sa renuntati, la acest capat de cerere, in schimbul acceptului de a va vedea fetita pana la finalizarea divortului...insa ,nu stiu in ce stadiu va aflati cu divortul ,astfel ca, acest sfat ar putea fi inutil in acest moment.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Nu [prea are cum sa dureze cat divortul, insa depinde de divort, evident. Ca sunt divorturi care dureaza 1-3 termene... dar stiu si unekle care tin de peste 2 ani.
Or, in 2 ani se obtin vreo 3 ordonante... daca se vrea.
IN plus, o ordonanta introdusa de celalalt parinte pentru drepturi de vizita ii ofera posibilitatea de a arata instantei dar si celuilalt parinte ca e decis sa se ljupte pentru copilul sau.
Poate ajuta sa diminueze divortul in sine, dar si sa negocieze de comun acord cu celalalt parinte un program avantajos pentru toti trei.
Succes!
multumesc pt raspuns domnu avocat. primul termen de infatisare al divortului e pe 7 octombrie. am luat legatura cu un avocat din tara sa ma reprezinte urmand ca acesta sa depuna intampinarea si cererea de amanare pana in noiembrie unde sper sa fiu si eu prezent de aceasta data. problema este ca nu stiu cum vor reactiona fosta si p arintii ei daca ma voi duce sa-mi vad copilul. de scandal nu ma indoiesc ca o sa fie deaceea poate ar trebui sa iau cu mine pe cineva sa fie martor. poate ar trebui sa anunt politistul de proximitate ca ma duc sa-mi vizitez copilul ca sa fiu pregatit inainte de o eventuala reclamatie(inca una nefondata) din partea lor. sau poate ar trebui sa ma duc cu cineva de protectia sociala. sincer sa fiu cu dumneavoastra nu prea imi place ce vreau sa fac dar stiu ca orice s-ar intampla intre parinti copilul nu are nici o vina si ar trebui sa se bucure de afectiunea si dragostea din partea ambilor parinti. daca gresesc cand spun asta va rog respectuos sa ma contraziceti. Din cate stiu eu oamenii din greseli invata.
Cei de la Protectia copilului nu au cum sa va ajute in acest caz. Singura solutie este ordonanta presedintiala si, fiind primul termen pe 07.10 depuneti si o cerere reconventionala prin care solicitati stabilirea unui program de vizitare minor. Daca aveti un avocat este foarte bine. Acesta va sti ce si cum sa procedeze pentru a va apara mai bine drepturile.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani iar in timpul casatoriei fostul meu sot a cumparat o masina in leasing , leasingul fiind pe o firma de constructii ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta pmariusl pmariusl Buna ziua , sunt casatorit de 21 de ani ( suntem impreuna de 25 ) , sotia mea doreste sa ne despartim , dar vrea tot ...casa , masina , custodia copilului ... (vezi toată discuția)