avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

Cum vi se pare 0.2% din suma restanta, penalitate pe ziua de intarziere cu plata intetinerii?
Mi se pare enorm, in conditiile in care restatnta nu presuune rea vointa, timpul trece, si banii nu se inmultesc...
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:25, 15 Noiembrie 2010
Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-a aplicat.
Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.
Adunarea generala poate hotara ca restantierii sa nu fie penalizati.
Pai haideti sa facem o socoteala:
- vasazica avem o restanta de 100 lei si penalizarea o sa fie de 0,2% /zi, adica 0,2 lei pentru fiecare zi, adica 6 lei intr-o luna.
Daca intarziati plata acestei sume 3 luni ati putea plati 18 lei.
Vi se pare chiar atat de enorm?




Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
elga50, moderator
Presedinta Asociatiei de unde fac parte spune ca nu AG ci comitetul executiv stabileste penalitatile la cat considera ei in limita 0.2% din suma. Nu avea cel putin obligatia sa anunte aceasta hotarare locatarilor?
Recititi-va mesajul initial. Nu puneati problema cine stabileste penalizarile, ci ca sunt enorme.

Si da, comitetul executiv stabileste, conform legii 230/2007, sistemul de penalizari.
Presedinta dv. de asociatie are dreptate, in limita a 0,2% / zi. Si unde-i lege nu-i tocmeala. Poate ca sistemul de penalizari s-a anuntat, poate ca functioneaza de ani de zile si nu stiti dv. ......

:offtopic:
Asa....dupa cum ati vrea dv., la fiecare colt de strada ar trebui sa se puna o pancarda cu amenzile pe care le-ar plati participantii la trafic daca incalca regulile de circulatie.

De ce va luati dupa ce spune presedinta? De ce nu cititi Legea 230/2007 si Normele de aplicare?
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
j) stabileşte sistemul propriu de penalizări al asociaţiei de proprietari pentru restanţele afişate pe lista de plată ce privesc cheltuielile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale;
(3) Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul de decizii al comitetului executiv şi se afişează la avizier.

Alte discuții în legătură

Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere mihaela.m mihaela.m Buna ziua, Am si eu o intrebare. Pana in luna iulie 2010 o asociatie de proprietari nu a calculat penalitati la intretinere. In aceasta luna calculeaza ... (vezi toată discuția)