avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
TYLER a scris:

rares.serban a scris:
daca cititi cu atentie regulamentul concursului de admitere la INM acolo printre altele se spune ca nu vor fi abordate probleme controversate este adevarat ca se mai strecoara cate una dar sa speram ca anul aceste vor fi evitate :((
in ce priveste comentariile la grilele scrise de tine :-/#-o ( fara cuvinte )

observatiile pe care le-ai facut sant corecte dar totusi in legatura cu minorii ( si eu am dat raspusul - a - ) ce se intampla cu mitraliera?? = din exemplulu lui parole, eu zic ca urmeaza a fi confiscata totusi ori asta este o masura de siguranta!! ( doar nu o sa i-o dea inapoi politistii , ca daca or mai ramas ceva gloante poate ii ciuruie si pe ei:O)
Mersi Tyler. Deci ar fi trebuit sa ma inspir din Toader pentru penal special. Ca Regulamentul o zice o stiu. Ca se anuleaza cate 5 intrebari, plus minus 1/2 o stiu si pe asta. Ca in motivele anularii nu se regaseste ideea de controversa, ci mai curand ideea de "dificultate deosebita" iarasi o stiu. Sau ca uneori nici nu se motiveaza decizia de anulare mi-e la fel de cunoscut; vezi pare-mi-se anul trecut sau acum doi ani nu a exista o motivare in privinta intrebarilor anulate din penal.

Am mai observat ca marea masa a celor intrati la INM au un punctaj cuprins intre 83 si 86. Asta inseamna ca e suficient sa nimeresti 3 intrebari controversate care sa nu fie anulate si sa zbori afara foarte frumusel. Ce sa mai zic... 'om trai si 'om vedea...
G1.Prescriptia executarii pedepsei:

a-inlatura executarea pedepsei interzicerii unor drepturi

b-nu inlatura executarea pedepsei interzicerii unor drepturi

c-inlatura executarea masurii de siguranta a interz. de a se alfa in anumite localitati

G2.In cazul vatamarii mai multor pers. prin aceeasi fapta,savarsita de o singura pers.,pt care act. pen. se pune in miscare la plangerea prealabila, raspunderea penala a infractorului este inlaturata daca:

a- plangerea prealabila nu a fost facuta de toate pers. vatamate

b-retragerea plangerii s-a facut de catre o pers. vatamata

c-retragerea plangerii s-a facut de catre toate pers.vat.

G3.In cazul pers. juridice reabilit. poate fi:

a-atat de drept cat si judec

b-numai de drept

c-numai judect
rares.serban a scris:
[[
observatiile pe care le-ai facut sant corecte dar totusi in legatura cu minorii ( si eu am dat raspusul - a - ) ce se intampla cu mitraliera?? = din exemplulu lui parole, eu zic ca urmeaza a fi confiscata totusi ori asta este o masura de siguranta!! ( doar nu o sa i-o dea inapoi politistii , ca daca or mai ramas ceva gloante poate ii ciuruie si pe ei:O)

Nu cred minorul va pastra mitraliera :)). am vrut sa spun ca legea nu prevede.........

Sa-iti fie cu folos, Parole!
bloody_jo a scris:

sa postam :d

PROPUN O GRILA INTERESANTA :
in cazul evictiunii totale:
a) vanzatorul raspunde numai in subsidiar cu privire la restituirea catre cumparatorul evins a cheltuielilor necesare si utile, in limita sporului de valoare, pe care acesta din urma le-a facut cu bunul
b) vanzatorul de rea credinta restituie si cleltuielile voluptuarii
c) vanzatorul nu restituie cumparatorului evins valoarea fructelor pe care acesta din urma le-a perceput dupa ce a devenit de rea credinta

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)